Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Apmierina Parex bankas prasību pret Karginiem saistībā ar dāvinājuma līgumu

Rīgas apgabaltiesa otrdien pilnībā apmierināja AS Parex banka prasību un atzina par spēkā neesošu starp bijušo bankas akcionāru Valēriju Karginu un viņa dēlu Remu Karginu noslēgto dāvinājuma līgumu, informē tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

AS Parex banka Rīgas apgabaltiesā iesniegusi kopumā trīs prasības par tās bijušo īpašnieku Kargina un Viktora Krasovicka pērn ar dēliem noslēgtajiem dāvinājuma līgumiem, kā arī cesijas līgumu ar Krievijā reģistrēto kompāniju Olimpija, kuru apmērs lēšams ap desmit miljoniem latu.

Otrdien pasludināto spriedumu apmierināt Parex bankas prasību par Karginu noslēgto dāvinājuma līgumu 20 dienu laikā no 11.aprīļa būs iespējams apstrīdēt Augstākajā tiesā (AT), papildināja Bērziņš.

Pēc bankas prasībām saistībā ar eksbaņķieru slēgtajiem līgumiem Rīgas apgabaltiesā ierosinātas trīs atsevišķas tiesvedības, iepriekš informēja bankas pilnvarotā pārstāve advokāte Ginta Sniedzīte.

Pirmajā prasībā, kas vērsta pret Valēriju Karginu un Olimpiju, banka lūgusi atzīt noslēgto cesijas līgumu atzīšanu par spēkā neesošu. Šajā lietā piemērots arī prasības nodrošinājums un noteikts aizliegums abiem atbildētājiem nodot izpildei vai citādi izmantot ar cesijas līgumu nodotos prasījumus pret Parex banku. Atbildētājiem arī aizliegts veikt jebkādas darbības saistībā ar no cesijas līguma izrietošo tiesību realizāciju.

Otrajā prasībā, kas celta pret Viktoru Krasovicki un Georgiju Krasovicki, banka lūgusi atzīt par spēkā neesošu viņu noslēgtā dāvinājuma līgumu.

Sniedzīte papildināja, ka nevienā no šīm prasībām Parex banka nav lūgusi piedzīt kādus naudas līdzekļus, bet gan atzīt par spēkā neesošiem iepriekš minētos līgumus.

Jau ziņots, ka abi eksbaņķieri Kargins un Krasovickis dēliem uzdāvinājuši vairākus bankā izvietotos noguldījumus kopā vairāk nekā desmit miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses