Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Avīze: Ar Meroni netieši saistītā Media Support pārpērk Radio SWH

Ir pabeigta Radio SWH pārpirkšana. Uz to bijuši divi pretendenti, taču visticamākais raidstacijas kontrolpaketes pircējs ir SIA Media Support, kas savukārt pieder Austrijā reģistrētajam Baltic News Network GmbH, otrdien vēsta Latvijas Avīzes portāls la.lv.

SIA Media Support galvenais darbības veids ir informatīvie pakalpojumi, un tas uztur portālu Baltic News Network bnn.lv. Izskanējis, ka caur to finansēta arī Artusa Kaimiņa Suņu būda.

Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Aivars Gobiņš, kas ieņem amatus vēl 25, pārsvarā Ventspils, uzņēmumos, kas saistīti ar Šveices advokātu Rudolfu Meroni.

Pētījumu kompānijas Kantar TNS dati liecina, ka Radio SWH ir ceturtā populārākā raidstacija pēc klausīšanās laika un aptver 7,8% auditorijas. Uzņēmuma apgrozījums turas ap 2,5 miljoniem eiro, bet pērn bija 14,5 tūkstošu eiro lieli zaudējumi. Pirmoreiz AS Radio SWH tika pārdota 2007. gada novembrī, kad to iegādājās Īrijas mediju holdings Communicorp Group Ltd., bet kopš 2015. gada 24. septembra Radio SWH akcijas dala Igaunijā reģistrētais Cinamon Holding, kā arī Radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics un komercdirektors Filips Rubenis.

Uzņēmumu reģistrā pēdējās izmaiņas a/s Radio SWH vadības sastāvā notikušas šā gada 6. aprīlī, kad valdes priekšsēdētāja amatā nāca Jānis Šipkēvics, bet padomes locekles Ivetas Kūliņas vietā tobrīd nāca Igaunijas pilsonis Tomass Luhats. Igaunijas pilsone Tatjana Tolstaja padomes priekšsēdētāja ir kopš 2015. gada. Parasti akciju sabiedrības padomes priekšsēdētājs ir īpašnieka pilnvarots pārstāvis vai pats īpašnieks. Tolstaja vada kinoteātru tīklu Cinamon, savukārt Luhats ir tā izpilddirektors.

la.lv vēsta, ka uzņēmums Media Support par 2,2 miljoniem eiro iegādājies Tolstajai piederošās 80% kapitāldaļas. Pašreizējais Radio SWH valdes priekšsēdētājs palikšot mazākuma akcionārs, un esot maz ticams, ka pēc īpašnieka maiņas viņš saglabās Radio SWH valdes priekšsēdētāja amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses