Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Brigmanis: PVN pamata pārtikas precēm jāsamazina par 10 procentiem

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme pamata pārtikas precēm ir jāsamazina par desmit procenta punktiem, uzskata opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (Zaļo un Zemnieku savienība) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņaprāt, ir jāpanāk vienošanās ar pamata pārtikas preču tirgotājiem, lai PVN samazināšana par 10 procenta punktiem atspoguļotos šo lietu cenās.

Politiķis uzsvēra, ka ir nepieciešams samazināt PVN pamata pārtikas precēm par 10%, tajā skaitā maizei un pienam, lai iedzīvotāju pirktspēja tiešām palielinātos. Pašlaik iedzīvotāju pirktspēja pēc valdības veiktajiem pasākumiem ir samazinājusies. Tomēr ļoti svarīgi ir pirms šī soļa veikšanas panākt vienošanos ar tirgotājiem, jo pastāv bažas, ka PVN samazināšanu viņi var izmantot, lai palielinātu savu peļņas apjomu, skaidroja ZZS frakcijas priekšsēdētājs.

Valdības piedāvātie nodokļu samazinājumi pat nav nosaucami par plānu, jo no koalīcijas izskan pretrunīgi apgalvojumi. Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) piedāvā vienu risinājumu, bet Reformu partija runā par citu versiju ar atšķirīgām prioritātēm, akcentēja Brigmanis.

Politiķis skaidroja, ka Finanšu ministrijas (FM) piedāvājums par vienu procenta punktu samazināt PVN ir "slikts, greizs pussolītis", jo brīvā tirgus apstākļos reāls cenu samazinājums nesekos. "Tā ir imitācija, nevis reālas darbības," pārliecināts ZZS frakcijas vadītājs, skaidrojot, ka cilvēku pirktspēja pēc šāda soļa nepalielināsies un pensionāri nevarēs atļauties nopirkt vairāk.

Kā ziņots, FM rosinājusi no šā gada 1.jūlija PVN samazināt no 22% līdz 21%, bet iedzīvotāju ienākumu nodokli no nākamā gada 1.janvāra - no 25% līdz 24%.

Pirms pieņemt lēmumu par PVN likmju samazināšanu no šā gada jūlija, jābūt skaidram FM piedāvājumam, kā tiks īstenota darbaspēka nodokļu reforma, uzskata Reformu partija. Iepriekš šādu pozīciju pauda arī Reformu partijas virzītais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses