Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Būvniecības nozarei nākamgad Altum atbalsta programmās būs pieejami 220 miljoni eiro

Būvniecības nozarei nākamgad dažādās AS Attīstības finanšu institūcijas Altum (Altum) atbalsta programmās būs pieejami aptuveni 220 miljoni eiro, ceturtdien Latvijas Būvuzņēmēju partnerības konferencē sacīja Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

"Šie līdzekļi būs pieejami dažādu aizdevumu, garantiju veidā. Būvniecība noteikti ir starp Top 3 nozarēm, kurām Altum sniedz atbalstu. Būvniecības nozare gan tradicionāli vairāk izmanto aizdevumus nevis garantijas," sacīja Bērziņš. 

Viņš informēja, ka starp nākamgad paredzamajiem atbalsta veidiem būs garantijas līdz pieciem miljoniem eiro, bet lielajiem uzņēmumiem garantijas apmērs var sasniegt 15 miljonus eiro. Tāpat līdzekļi būs pieejami apgrozāmo līdzekļu aizdevumos, energoefektivitātes programmā un mājokļu programmā. 

Bērziņš informēja, ka arī šogad Altum apstiprinājis aptuveni 500 apgrozāmo līdzekļu aizdevumu projektus, no tiem aptuveni 100 projekti bija tieši būvniecības nozarē. 

Bērziņš piebilda, ka nākamgad būs pieejams arī kapitāla fonds, kas dos iespēju pieteikt lielāka apjoma aizdevumus. Tāpat Altum būs iespēja ieiet uzņēmumu kapitālā apjomā līdz pat desmit miljoniem eiro. 

Altum ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

Altum 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. Altum obligācijas ir iekļautas biržas Nasdaq Riga parāda vērtspapīru sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses