Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Darbinieku komforts ir būtisks ilgtspējai

Ņemot vērā, ka cilvēks darbā pavada vismaz trešo daļu savas dzīves, darbinieku labsajūta ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem veiksmīgas un ilgtspējīgas uzņēmuma darbības nodrošināšanai, it īpaši lielos un uz izaugsmi orientētos uzņēmumos, kur ikdiena ir ļoti dinamiska. Tā uzskata uzņēmumā Bite Latvija.

Uzņēmuma darbiniekiem tiek nodrošinātas plašas iespējas un aktivitātes, kas tieši vai netieši, tomēr būtiski ietekmē gan darbinieku komfortu, gan veselīgas dzīves ilgtspēju. Bite Latvija darbinieku vidējais vecums ir 30 gadu, no strādājošajiem 61% ir sievietes, 39% – stiprā dzinuma pārstāvji.

"Mēs esam par līdzsvaru visās dzīves jomās. Ņemot vērā, ka daudziem no mums ir sēdošs darbs, ikdienā rūpējamies ne vien par to, lai darbinieki darbā jūtas komfortabli un novērtēti, bet arī nodrošinām viņiem daudzveidīgas iespējas izkustēties, uzņemt papildu enerģijas un vitamīnu devu, izkopt sacensību garu nesaistīti ar tiešajiem darba pienākumiem un uzņēmuma izaugsmi," norāda Bite Latvija vadītājs Kaspars Buls.

Par uzņēmuma darbinieku labsajūtu tiek gādāts dažādos veidos – gan veidojot modernu, ērtu darba vidi un draudzīgu, atsaucīgu komandu, gan organizējot dažādas izglītojošas un iedvesmojošas aktivitātes, arī nodrošinot darbiniekiem bagātīgu labumu grozu, tostarp iespējas uzturēt sevi tonusā un iesaistīties dažādās fiziskās aktivitātēs gan darbalaikā, gan pēc tā.

Visiem Bites darbiniekiem ir nodrošināta kvalitatīva veselības apdrošināšanas polise, kurā ir ietvertas arī sporta aktivitātes, turklāt tās nosacījumi darbiniekiem ir vienādi neatkarīgi no ieņemamā amata. "Mūsu līdzšinēja pieredze liecina, ka darbinieki ļoti labprāt apmeklē sporta klubus, baseinus un masāžas. Praktizējam arī jogu, tostarp smieklu jogu, kā arī ci gun nodarbības. Mums ir izveidojusies lieliska draudzība ar mūku Džonu, kurš savu vizīšu laikā Latvijā nu jau vairākus gadus apciemo arī mūsu uzņēmumu, vadot meditācijas nodarbības, kuras vienmēr ir plaši apmeklētas. Tiem, kuri nevar tajās piedalīties klātienē, ir iespēja sekot nodarbībām attālināti – video tiešraidēs," stāsta Bite Latvija sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Karīna Jevtušenko.

Katru pavasari Bites komandai un viņu tuviniekiem tiekot nodrošināta ne vien dalība Rīgas maratonā, bet arī treniņi – tos vada tie kolēģi, kuri jau ir pieredzējuši maratonisti. Piemēram, viena no kolēģēm ik gadu noskrienot vienu līdz divus ultramaratonus un vairākus maratonus. "Šogad, līdzīgi kā pērn, darbinieki pirms maratona varēja veikt bezmaksas pēdu testu, lai izvēlētos skriešanai atbilstošākos apavus, kā arī iegādāties kvalitatīvus sporta apavus ar ievērojamu atlaidi," piebilst Jevtušenko. Tiek pieņemti izaicinājumi arī Stipro skrējienā un 136 kilometrus garajā pārgājienā Kolka–Dubulti.

"Organizējam arī dažādus mūsu uzņēmuma iekšējos izaicinājumus, kas ir orientēti uz aktīva, veselīga dzīvesveida veicināšanu darbinieku vidū. Piemēram, pērn gada nogalē lielu atsaucību guva 30 dienu pasākums Effectio, kura ietvaros smēlāmies zināšanas, kā sportot pareizi, kāpēc ir svarīgi uzņemt sabalansētu uzturu. Dalībniekiem ik dienu bija jāveic dažādi uzdevumi – jāvingro, jāpagatavo sev veselīgas maltītes, jāskaita soļi pastaigu laikā, jāļaujas kvalitatīvam miegam un tamlīdzīgi. Savukārt šogad pavasarī piedalījāmies 30 dienu izaicinājumā Slaidās kājas – sacentāmies par to, kurš pārbaudījuma laikā pievarēs vislielāko kilometru skaitu, īstenojot dažādas sportiskas aktivitātes – skrienot, braucot ar riteni, peldot, staigājot," stāsta Bite Latvija pārstāve.

Arī paši darbinieki organizē dažādas aktivitātes, un uzņēmums nodrošina visu tam nepieciešamo. 

Top komentāri

.
.
Darbinieku komforts, protams, ir ļoti svarīgs, bet vajadzētu pievērst arī kādu uzmanību pakalpojumu kvalitātei...
Izvirt
I
Viņai biksītes arī ir dzeltenas?
Jepishatovs
J
muļķības , diskomfortu jutu no pirmās dienas ,bet tā ka šefs bija savā pisnesā diletants , tad noturējos pie viņa 12 gadus , jo biju vista , kura dēja zelta olas.... kautkā tā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses