Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ēķis neizslēdz, ka viņam var nākties aiziet no LNT

Telekompānijas Latvijas Neatkarīgā Televīzija (LNT) dibinātājs un pagaidām vēl īpašnieks Andrejs Ēķis intervijā žurnālam Lietišķā Diena norāda, ka vienmēr pastāv iespēja viņa aiziešanai no LNT. Ja tā notikšot A. Ēķis pievērsīšoties filmu taisīšanai.

Pagaidām gan galīgas vienošanās ar topošo kompānijas īpašnieku MTG Broadcasting (MTG) līderiem par līdzšinējā LNT vadītāja palikšanu paša izveidotajā telekompānijā neesot.

Jautāts, kāpēc tikai pirms pāris gadiem no ārzemju mediju magnāta Newa Corporation pārpirkto LNT tika nolemts apvienot ar MTG, viņš norāda, ka vienmēr bijis liels optimists, un uzskatījis, "ka krīze mūs tik ļoti vairs neietekmēs".

"Tomēr nebiju ņēmis vērā vienu citu apstākli, ko gan vajadzēja darīt – mediju ir tik daudz, un šeit parādās amerikāņu mediji, to lielās studijas. Tās studijas, kas kādreiz ražoja filmas, tagad tās ne tikai taisa, bet arī sakomplektē un, palaižot kabeļkanālos, tepat arī izplata. Piemēram, tas pats MTG ilgi rādīja seriālu Bīstamās mājsaimnieces, bet pēkšņi ienāca Fox Live un pateica – neskatieties tās MTG Bīstamās mājsaimnieces, jo viņi rāda sešus mēnešus vecas sērijas – mēs rādīsim jaunākās! Iznāk, ka vietējais kanāls par savu naudu ir iesildījis vietu, lai pēc tam varētu nākt amerikāņu un rādīt jaunākās sērijas," sašutis LNT vadītājs.

Viņš uzskata, ka Latvijā arvien ātrāk būtu jāatsakās no jebkādas ārzemju produkcijas, un, cik vien ātri var, jātaisa sava ražošana. "Bet, lai uztaisītu savu ražošanu, vajag noteiktu muskuļu koncentrāciju," stāsta A. Ēķis.

Jau ziņots, ka Konkurences padome ir atļāvusi LNT un Skandināvijas koncerna MTG apvienošanos, vienlaikus izvirzot dažādus nosacījumus un ierobežojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses