Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FKTK apstiprina DelfinGroup IPO prospektu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 21. septembra padomes sēdē ir apstiprinājusi Latvijas finanšu koncerna a/s DelfinGroup akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu. Tādejādi AS DelfinGroup būs pirmais uzņēmums kopš 2017.gada, kurš veiks akciju IPO Nasdaq Riga.

IPO parakstīšanās uz DelfinGroup akcijām notiks no 2021. gada 28. septembra līdz 11. oktobrim (ieskaitot). Tajā varēs piedalīties jebkurš privātais investors no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un institucionālie investori no Latvijas un atsevišķi izvēlētām Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīm, kā arī citi institucionālie investori saskaņā ar akciju IPO prospektu. Minimālais ieguldījuma apjoms ir 1 akcija. DelfinGroup ir tiesīga izteikt akciju publisko piedāvājumu līdz 7,300,000 akcijām (tas var tikt palielināts par 1,095,000 akcijām līdz 8,395,000 akcijām) ar cenu 1,52 EUR par akciju.

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: "Esam gandarīti, ka DelfinGroup pēc 4 gadu pārtraukuma būs pirmais uzņēmums, kurš veiks IPO Nasdaq Riga. Atzinīgi ir novērtēta gan mūsu uzņēmuma gatavība, gan akciju emisijas prospekta kvalitāte un atbilstība normatīvajiem aktiem, lai DelfinGroup jau 28. septembrī startētu ar publisko akciju piedāvājumu biržā Nasdaq Riga. DelfinGroup mērķis uzreiz pēc IPO ir uzsākt akciju kotāciju biržas Nasdaq Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā, kurā šobrīd ir tiek kotēti 32 Baltijas uzņēmumi, tostarp tikai trīs no Latvijas. DelfinGroup jau ilgstoši ir pelnošs uzņēmums ar pārbaudītu un uz finanšu tehnoloģijām balstītu biznesa modeli, atzīstamu korporatīvo pārvaldību, skaidri definētu un pievilcīgu dividenžu politiku, kā arī ar ilgu un veiksmīgu pieredzi biržā Nasdaq Riga kā obligāciju emitentam. IPO kalpos kā pamats uzņēmuma tālākai attīstībai, kā arī veicinās uzņēmuma straujāku izaugsmi nākotnē."

IPO rezultātā DelfinGroup plāno piesaistīt jaunu kapitālu līdz 12,76 miljonu eiro apjomā. Viss piesaistītais kapitāls tiks izmantots uzņēmuma tālākai izaugsmei, kā arī lai samazinātu uzņēmuma finansējuma izmaksas. IPO procesā neviens no pašreizējiem DelfinGroup akcionāriem savas akcijas nepārdos.

DelfinGroup būs viens no retajiem Baltijas biržas uzņēmumiem, kas katru ceturksni izmaksā vērā ņemamas dividendes saviem akcionāriem. Saskaņā ar DelfinGroup apstiprināto dividenžu politiku, uzņēmums ik ceturksni dividendēs izmaksās līdz 50% no iepriekšējā ceturkšņa peļņas (ceturkšņa dividendes). Papildus tam, reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas tiek paredzēta arī iespēja veikt papildu dividenžu izmaksu (gada dividendes).

DelfinGroup IPO procesa finanšu konsultanti ir LHV banka un zvērinātu advokātu birojs Eversheds Sutherland Bitāns. Plašāk par plānoto IPO iespējams uzzināt uzņēmuma mājaslapā: .

DelfinGroup ilgtermiņa finanšu mērķi paredz, ka līdz 2024. gada beigām uzņēmums dubultos konsolidēto neto kredītportfeli un tas pārsniegs 70 miljonus eiro. Pakāpeniski kāpinot rentabilitāti, uzņēmums 2024. gadā plāno sasniegt 17,6 miljonu eiro EBITDA, kā arī 12,9 miljonu eiro peļņu pirms nodokļiem.

Uzņēmuma pamatkapitālu pašlaik veido 40,000,000 akcijas ar nominālvērtību 0.1 eiro par akciju.

Plašāk par DelfinGroup IPO procesu uzņēmums informēs virtuālajā konferencē 28. septembrī plkst. 11:00. Vebinārā uz dalībnieku jautājumiem atbildēs DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš un valdes loceklis Kristaps Bergmanis. Dalībnieki ir aicināti visus interesējošos jautājumus iesūtīt līdz 28. septembra plkst. 10:00 uz e-pastu: [email protected]. Dalībai vebinārā var pieteikties ikviens interesents, iepriekš reģistrējoties: https://register.gotowebinar.com/register/5595393100878759949.

DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa, senioru, nomaksas, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup vairāk nekā 250 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000 klientu. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama biržā Nasdaq Riga kā obligāciju emitents. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2020. gadā uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 34,6 miljonus eiro, EBITDA bija 9,3 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem sasniedza 4,65 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses