Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Latvijā atklāts pirmais IQOS konceptveikals

Šā gada 20. aprīlī Rīgā, Basteja pasāžā tika atvērts pirmais inovatīvās bezdūmu tabakas karsēšanas sistēmas jeb IQOS konceptveikals. Līdz ar to Latvija kļūst par vienu no tām 40 valstīm pasaulē, kur tirdzniecībā ir pieejams IQOS un karsējamā tabaka HEETS, kas tiek pozicionētas kā potenciāli mazāk kaitīgas parasto cigarešu smēķēšanas alternatīvas.

Konceptveikalā būs nopērkami gan IQOS un tās aksesuāri, gan karsējamā tabaka HEETS. Nākotnē paredzēts atvērt vēl vairākus IQOS veikalus, tostarp ārpus Rīgas.

IQOS ir inovatīva tabakas karsēšanas sistēma, kas paredzēta pieaugušajiem smēķētājiem, kuri meklē potenciāli mazāk kaitīgas parasto cigarešu smēķēšanas alternatīvas. IQOS uzkarsē īpašas karsējamās tabakas vienības HEETS līdz 350 grādiem, neradot degšanas procesu. Karsēšanas rezultātā no tabakas izdalās aerosols, kas ļauj patērētājiem sajust tabakas garšu, bet nerada liesmu, pelnus un tabakas raksturīgo aso aromātu (dūmus). Līdz ar to lietotājs neuzņem kaitīgos blakusproduktus, kas notiek, smēķējot parastās cigaretes, un nerada pasīvās smēķēšanas riskus apkārtējiem.

Jau vairāk nekā pieci miljoni pieaugušo smēķētāju visā pasaulē ir aizstājuši tradicionālo cigarešu smēķēšanu ar IQOS. Zinātnisko pētījumu rezultāti, novērtējot IQOS potenciālu samazināt riskus, ir ļoti daudzsološi un apliecina, ka, karsējot tabaku, nevis to dedzinot, par 90 - 95%  tiek samazināta dažādu kaitīgo un potenciāli kaitīgo ķīmisko savienojumu rašanās. Tādēļ IQOS lietošana potenciāli var samazināt risku smēķētājiem, kas pāriet uz šiem produktiem, nevis turpina smēķēt cigaretes. IQOS izstrādātāja Philip Morris International (PMI) mērķis ir – lai visi tie, kas citādi turpinātu smēķēt, atmestu cigarešu smēķēšanu un pēc iespējas ātrāk pārietu uz mazāk kaitīgām, zinātniski pamatotām bezdūmu alternatīvām.

IQOS ir ieguvusi popularitāti Japānā, Dienvidkorejā un pašlaik strauji ienāk arī Eiropas valstu tirgos – Grieķijā, Itālijā, Vācijā, Krievijā u.c. Kopš pagājušā gada IQOS un HEETS ir pieejami Lietuvā.

Kopš 2008. gada PMI ir investējis vairāk nekā 4,5 miljardus ASV dolāru zinātniskajos pētījumos, produktu un komerciālajā attīstībā, kā arī IQOS un citu bezdūmu produktu ražošanā. 2017. gadā vairāk nekā 70% no PMI izdevumiem pētniecībai un attīstībai, un vairāk nekā 30% no tirdzniecības izdevumiem globālajā mērogā tika novirzīti bezdūmu produktu izstrādei un attīstībai.

Top komentāri

Hm
H
Vai tad reklāmraksti vairs nav attiecīgi jāapzīmē?
NAV VIENALGA
N
ja grib kaut ko turēt mutē, tad var izmantot.... knupīti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses