Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Konkurences padome ļauj Cēsu alus iegādāties visas Piebalgas alus kapitāldaļas

Konkurences padome (KP) atļāvusi AS Cēsu alus iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār SIA Piebalgas alus, aģentūru LETA informēja KP.

KP atļāvusi darījumu, jo nav konstatējusi būtisku kaitējumu konkurencei.

Konkurences uzrauga pārstāvji skaidroja, ka Cēsu alus pamatdarbība ir alus, bezalkoholisko un alkoholisko dzērienu ražošana, vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, savukārt Piebalgas alus nodarbojas ar alus un kvasa ražošanu, kā arī to vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.

"Apvienošanās rezultātā tiek ietekmēts alus ražošanas un vairumtirdzniecības tirgus, alus vairumtirdzniecības tirgus turpmākai izplatīšanai viesnīcu, restorānu, bāru un kafejnīcu telpās Latvijā, alus vairumtirdzniecības tirgus izplatīšanai citos mazumtirdzniecības kanālos Latvijā, alus mazumtirdzniecības tirgus, bezalkoholisko gāzēto dzērienu ražošanas un vairumtirdzniecības tirgus Latvijā, bezalkoholisko gāzēto dzērienu mazumtirdzniecības tirgus Latvijā un raudzēto dzērienu, tostarp sidra, vairumtirdzniecības tirgus Latvijā," skaidroja KP.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, konkurences uzraugs secinājis, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki.

Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

LETA jau ziņoja, ka Cēsu alus iegādāsies visas Piebalgas alus kapitāldaļas.

Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone iepriekš norādīja, ka konkrētāki plāni par ražošanas procesu tālāko attīstību tiks izziņoti pēc KP izsniegtā apstiprinājuma, taču Piebalgas alus ražotne turpinās darbu, kamēr Cēsu alus piedalīsies produkcijas pārdošanas un loģistikas procesos.

"Piebalgas alus būs izplatītāks vairākās vietās," skaidroja Cēsu alus valdes priekšsēdētāja, piebilstot, ka Piebalgas alus turpinās darbu kā neatkarīga kompānija, izmantojot Cēsu alus loģistikas tīklu.

Vienlaikus Piebalgas alus kapitāldaļu iegādes summu Sietiņsone neatklāja.

2019.gadā Piebalgas alus strādāja ar 4,173 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 45 158 eiro apmērā pretstatā peļņai 2018.gadā. Piebalgas alus kapitālā šobrīd 49% pieder SIA SD Invest, kuras vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Igors Šeheļevs, bet 51% pieder politiķa Jāņa Dūklava (ZZS) ģimenei.

Savukārt Cēsu alus 2019.gadā strādāja ar 62,575 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 3,8% - līdz 4,057 miljoniem eiro. Cēsu alus kapitālā 99% pieder Somijas koncernam Olvi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses