Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pārdevēju skaits eBay platformā pērn palielinājies par 21%

Pērn Latvijas pārdevēju skaits globālajā e-komercijas platformā eBay palielinājies par 21% jeb par nepilniem 9000 tirgotāju, aģentūrai LETA pavēstīja eBay sabiedrisko attiecību konsultante Latvijā Daiga Zīmele.

Precīzs tirgotāju skaits gan netiek atklāts.

Viņa arī atklāja, ka Latvijas tirgotāju populārāko preču vidū bijušas automobiļu detaļas un aksesuāri, elektropreces, modes lietas, kolekcionējamie priekšmeti, kā arī mājas un dārza piederumi.

Tāpat Zīmele pastāstīja, ka, modernizējot tiešsaistes tirdzniecības platformu un paplašinot tiešo maksājumu pārvaldības procesu, šā gada otrajā ceturksnī eBay saviem klientiem radījusi operatīvāku iepirkšanās pieredzi. Sākot no maija, šīs izmaiņas pārdevējiem nodrošinās vienkāršotu veidu, kā pārvaldīt savu biznesu un piedāvāt pircējiem lielāku elastību un izvēles iespējas attiecībā uz norēķinu metodēm.

eBay globālo maksājumu viceprezidente Alisa Katraita stāstīja, ka eBay kopš 2018.gada septembra paplašinājis savu darbību un pakāpeniski ieviesis tiešo maksājumu pārvaldību Vācijā, Lielbritānijā, Austrālijā, Kanādā, Francijā, Itālijā un Spānijā. "Jau tuvākajos mēnešos šīs izmaiņas ieviesīsim visiem platformas pārdevējiem, turklāt šo procesu esam izstrādājuši, primāri ņemot vērā vispasaules pārdevēju dažādās vajadzības," sacīja Katraita.

Tikmēr eBay globālo jauno tirgu ģenerāldirektors Iļja Kretovs uzsvēra, ka Latvija un Baltija ir viens no galvenajiem reģioniem eBay globālās attīstības valstu portfelī.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka tūkstošiem Latvijas pārdevēju jau drīzumā varēs pieredzēt vienkāršotu tirdzniecības pārvaldīšanas formātu mūsu platformā, savukārt šī reģiona pircējiem turpmāk būs iespēja veikt pirkumus eBay platformā, izmantojot tieši viņiem vēlamo maksājuma veidu un neraizējoties par savu datu drošību," skaidroja Kretovs.

Uzņēmumā informēja, ka 2020.gada jūlijā eBay maksājumu pārvaldībā tika ieviestas būtiskas pārmaiņas, beidzoties platformas sadarbības līgumam ar PayPal maksājumu vietni.

Šā gada pirmajā ceturksnī eBay globālajā platformā apstrādāja 52% no kopējā maksājumu apjoma, un jaunajā programmā piedalījās vairāk nekā četri miljoni aktīvo pārdevēju. Paredzams, ka līdz 2022.gadam pārvaldītie maksājumi nesīs papildu ieņēmumus vismaz divus miljardu ASV dolāru apmērā un nodrošinās kopējo apgrozījumu 500 miljonu ASV dolāru apmērā.

eBay Inc ir globāla mēroga tiešsaistes tirdzniecības līderis, kura vadībā darbojas arī Marketplace, StubHub un Classifieds platformas, savienojot miljoniem pircēju un pārdevēju visā pasaulē. Kompānija eBay tika dibināta 1995.gadā Sanhosē, Kalifornijā, un šobrīd ir viena no lielākajām un dinamiskākajām e-komercijas vietnēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses