Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

LDDK iestājas pret ES ekonomiskajām sankcijām pret Baltkrieviju

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) iestājas pret Eiropas Savienības ekonomiskajām sankcijām pret Baltkrieviju, portālu Diena.lv informēja LDDK pārstāve Sanita Bērziņa.

Šā gada 23. janvārī Briselē notika Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padome, kurā tika izskatīts Baltkrievijas uzņēmēju un uzņēmumu saraksts, pret kuriem potenciāli vērst sankcijas. Latviju ES Ārlietu padomē pārstāvēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ar Ministru kabinetā un Saeimas Eiropas lietu komisijā apstiprinātu Latvijas pozīciju, kurā netika ņemti vērā starpvalstu ekonomisko attiecību ietekmes uz Latvijas tautsaimniecību argumenti.

ES Ārlietu padomē tika pieņemts lēmums: "[..] kritēriju paplašināšana, ierobežojošus pasākumus attiecinot uz tām personām un organizācijām [...], kas ir atbildīgas par būtiskiem cilvēktiesību pārkāpumiem vai represijām pret pilsonisko sabiedrību un demokrātisko opozīciju, vai kas atbalsta vai gūst labumu no Lukašenko režīma". ES sankciju piemērošanas gadījumā iespējama uzņēmēju privāto un ar tiem saistīto uzņēmumu aktīvu iesaldēšana un ceļojumu aizliegums, lēmumu skaidroja LDDK.

"Par spīti vairāku nozaru ministriju, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas aktīvai darbībai pret šādas pozīcijas apstiprināšanu, kopīgie argumenti, t.sk. uz attiecīgo brīdi pieejamie dati, netika ņemti vērā. LDDK no Ārlietu ministrijas nav saņēmusi informāciju par ES Ārlietu padomes sanāksmes rezultātiem un jautājuma tālāko virzību, lai arī LDDK ir uzrādījusi aktīvu interesi par šo jautājumu kopš 2011. gada vasaras," uzsvēra LDDK.

LDDK gan aicināja nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus. "Lai tiktu identificētu potenciālo ierobežojumu tiešo ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību, jebkādus piedāvātos uzņēmēju un uzņēmumu sarakstus, pret kuriem tiek apsvērtas sankcijas, saskaņot ar LDDK un Latvijas – Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padomi," uzsvēra LDDK.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses