Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Nākamnedēļ sāks būvēt VID jauno administratīvo kompleksu

Otrdien, 27.martā, ar simbolisku pamatakmens iemūrēšanas ceremoniju sāksies Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunās ēkas kompleksa būvdarbi, informē SIA _Biroju centrs Ezerparks _sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Krivade.Jaunajā administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 plānots apvienot visas Rīgas VID administratīvās struktūras.

Kompleksa būvniecību pabeigs 2014.gadā, tajā strādās vairāk nekā 2000 darbinieku un ik dienu apkalpos tikpat daudz klientu.Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA Biroju centrs Ezerparks, projekta autors arhitektu birojs Sarma & Norde arhitekti, būvdarbu ģenerāluzņēmējs SIA Re&Re un projekta finansētājs banka Nordea.  VID administratīvās ēkas komplekss tiek būvēts, lai samazinātu VID administratīvās izmaksas, palielinātu institūcijas darba efektivitāti, kā arī nodrošinātu klientiem augstāka līmeņa servisu. Jaunā kompleksa būvniecības izmaksas veido nepilnus 38,5 miljonus latu.SIA Biroju centrs Ezerparks valdes priekšsēdētāja Baiba Fromane informē, ka konkurss par ģenerāluzņēmēja izvēli noritējis trīs kārtās, un uzvarētājs noteikts, izvēloties zemākās cenas piedāvājumu.

Savukārt SIA Re&Re valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš atzīmē, no būvniecības viedokļa projekts nav sarežģīts, tomēr jāņem vērā augstās VID prasības drošības un tehnoloģisko sistēmu izbūves ziņā. Kompānija ir pārliecināta, ka attaisnos uz to liktās cerības.

Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks norāda, ka projekta attīstītāji ir piesaistījuši pieredzējušu būvniecības partneri Re&Re, ar ko bankai ir bijusi veiksmīga sadarbība. Banka kā projekta finanšu partnere ir pārliecināta, ka tik vērienīgu projektu var īstenot tikai komandā, ko raksturo savstarpēja uzticība un pragmatisms.

Jaunais VID ēkas projekts tika izstrādāts atbilstoši ilgtspējīgas būvniecības kritērijiem un energoefektivitātes standartiem, kas sniegs iespēju ietaupīt komunālos maksājumus. Kompleksā ir paredzēts izbūvēt īpaši aprīkotas muitas laboratorijas, Finanšu policijas un citas telpas.

VID administrācija pašlaik izmitināta 14 ēkās Rīgā, kas rada virkni sarežģījumu dienesta ikdienas darbā, piemēram, apgrūtina savstarpējo komunikāciju, būtiski kavē dokumentu apriti un sarežģī ēku apsaimniekošanas koordinēšanu, jo šobrīd VID ir jāspēj administrēt daudzi īstermiņa nomas līgumi. Atrašanās 14 ēkās rada arī ievērojamus papildu administratīvos un saimnieciskos izdevumus - transportam, ikdienas pastam, savstarpējai saziņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses