Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

New York Times ceturkšņa peļņa septiņkāršojusies

ASV mediju kompānija The New York Times Company šā gada pirmajā ceturksnī strādājusi ar 42,1 miljona dolāru peļņu. Pērnā gada attiecīgajā periodā uzņēmums guvis 5,4 miljonu dolāru lielu peļņu, kas ir par septiņām reizēm mazāk nekā šogad, vēsta The New York Times.

Uzņēmuma lielo peļņu noteikusi galvenokārt tam piederošās Reģionālo mediju grupas pārdošanas darījums, Jaunanglijas Sporta kluba daļu pārdošana, kā arī apgrozījuma pieagums tā flagmaņa laikrakstā.  

Teju 70 procenti no kompānijas neto ienākumiem pirmajā ceturksņi nākuši no Reģionālo mediju grupas pārdošanas darījuma, par to saņemot 140 miljonus dolāru.

Neskatoties uz kompānijas lielāko laikrakstu maksas digitālo abonementu pieaugumu, pirmā ceturkšņa operatīvā peļņa samazinājās par 24,3 procentiem, ko novilcis uz leju 8,1 procenta kritums reklāmas ieņēmumos. Kopējie ieņēmumi kritušies par 0,3 procentiem - līdz 499,4 miljoniem dolāru. 

"Nevienmērīgā ASV ekonomikas vide un neskaidrie apstākļi pasaulē turpina radīt apgrūtinājumus reklāmas tirgum," sacīja kompānijas priekšsēdētājs Arturs Šulcbergers. 

Šulcbergers rūpējies par uzņēmuma stratēģijas realizēšanu, attīstot tā drukas laikrakstu aktīvus par abonējamām digitālām versijām. “Mūsu lasītāji ir pieņēmuši mūsu digitālo stratēģiju, kas industrijā ir radījusi veiskmīgu modeli,” sacīja Šulcbergers. 

Tai pat laikā avīzes visā ASV vēl arvien piedzīvo kritumus reklāmas ienākumos. Saskaņā ar Amerikas Laikrakstu asociācijas sniegto informāciju, reklāmas ieņēmumi 2011. gadā visā industrijā kritušies par 9,2 procentiem. Situācija kopš 2009. gada, kad reklāmas kritums bijis 28,6 procenti, krietni uzlabojusies, tomēr tā vēl aizvien ir daudz sliktāka kā pirmskrīzes periodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses