Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Papildināta (15:02)- Piektdien sasauktas divas Ventbunkera akcionāru sapulces

Piektdien Ventspilī atkal sasauktas divas AS Ventbunkers akcionāru sapulces, biznesa portālu Nozare.lv informēja abu pušu pārstāvji.Uzņēmuma juridiskajā adresē Ventspilī, Dzintaru ielā 92, jau notikusi uzņēmuma akcionāru sapulce, kurā noslēdzies balsojums par uzņēmuma padomi un Ventbunkera padome pārvēlēta līdzšinējā sastāvā.

Par padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts uzņēmuma līdzīpašnieks Olafs Berķis.Tāpat Ventbunkera padomē turpināšot darboties Jānis Junkers, Aleksejs Ovods, Gatis Klimass un Genadijs Ševcovs, informēja Šveices advokāta Rūdolfa Meroni oponenti.Berķa nometne skaidro, ka uz Ventbunkera valdes norādīto akcionāru sapulces norises vietu Meroni pārstāvji nebija ieradušies. Kopumā akcionāru sapulcē esot pārstāvēti 57% akcionāru. Šodienas uzņēmuma akcionāru sapulcē lemtais tikšot nekavējoties iesniegts reģistrēšanai Uzņēmumu reģistrā.Meroni pārstāvji savukārt informē, ka Dzintaru ielā 41 ir sasauktas leģitīmās Ventbunkers un tās meitasfirmas Latvijas Naftas tranzīts uzņēmumu akcionāru sapulces.Tajās paredzēts izlemt jautājumus par abu uzņēmumu padomes atsaukšanu un jaunas padomes ievēlēšanu, kā arī uzņēmumu statūtu grozījumiem.Uzaicinājums ierasties abu uzņēmumu akcionāru sapulcēs esot nosūtīts visiem likumīgajiem Ventbunkera un Latvijas Naftas tranzīta akcionāriem, tai skaitā Berķim un Oļegam Stepanovam piederošajiem uzņēmumiem, attiecīgi SIA Kement, un SIA Topmar Baltic Investments. Tāpat uzaicinājums piedalīties leģitīmā Ventbunkera akcionāru sapulcē nosūtīts arī Ventspils uzņēmējiem Genādijam Ševcovam un Igoram Skokam piederošajai kompānijai SIA Investments Activity.Meroni uzskata līdzšinējās darbības, kas "ar valdības partijas Vienotība oligarha Berķa un viņa kabatas advokāta [Mārtiņa] Kvēpa rokām tikušas īstenotas attiecībā uz Ventbunkera un _Latvijas Naftas tranzīta _pārņemšanu, ir klajš Latvijas likumdošanas un valsts interešu pārkāpums".Uzņēmumu pārņemšana esot īstenota, izmantojot klasiska reiderisma metodes. "Berķa un viņa rokaspuišu intereses ir vadījuši savtīgi mērķi - vēlme piesavināties miljonus, kurus caur sazarotām ārzonu shēmām var nodrošināt Berķa prettiesiski sagrābtais Ventbunkers un _Latvijas Naftas tranzīts._Meroni izsaka cerību, ka Uzņēmumu reģistrs "beidzot spēs lemt neatkarīgi, un reģistrēs likumīgu Ventbunkera un _Latvijas Naftas tranzīta _akcionāru sapulču lēmumus, nevis pakļausies politiskajai ietekmei, atstājot spēkā Berķa un Stepanova interesēm pakārtotos un Uzņēmumu reģistrā iepriekš reģistrētos kaktu akcionāru sapulču lēmumus".

Meroni nometne informē, ka Ventbunkers akcionāru sapulcē uzņēmuma padomē tika ievēlēts Meroni, Aivars Gobiņš, Gints Laiviņš Laivenieks, Arita Linde un Diāna Jukna. Ventbunkers padome esot ievēlējusi arī jaunu uzņēmuma valdi, par tās priekšsēdētāju tika iecelts Deivids Anstis, bet par valdes locekļiem Alvis Hāze, Jānis Hāze un Aivis Landmanis. "Ventbunkers" sapulcē esot pārstāvēti un piedalījās 71,38% akcionāru, savukārt Latvijas naftas tranzīts akcionāru sapulcē bija pārstāvēti 62,48% uzņēmuma kapitāla.

Latvijas Naftas Tranzīts akcionāru sapulcē par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju arī esot ievēlēts Meroni.

Kā ziņots, domstarpības starp Ventspils tranzītbiznesa kompānijas Ventbunkers akcionāriem rit jau daudzu gadu garumā, taču ap gadu miju cīņa atkal saasinājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses