Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Premjers aicina vēstniekus koncentrēties uz atbalstu ekonomikas izaugsmei

Pirmdien, 30.jūlijā, uzrunājot Latvijas vēstniekus ārvalstīs, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis aicināja tos savā darbā uzsvaru likt uz atbalstu Latvijas ekonomikas attīstībai, veicinot ārvalstu investīciju piesaisti un Latvijas uzņēmumu eksporta apjomu palielināšanos, kā arī veidojot starptautisko atbalstu Latvijas iestājai eirozonā.

"Latvijas paveiktais krīzes pārvarēšanai un mērķis 2014.gadā ieviest eiro apliecina, ka Latvijas ekonomikas stabilitāte ir atjaunota un turpināsim to nostiprināt. Šī ir investoriem un sadarbības partneriem ļoti nozīmīga priekšrocība, kas Latviju atšķir no daudzām citām Eiropas valstīm. Arī ārlietās to jāizmanto maksimāli efektīvi, lai piesaistītu jaunas investīcijas, palīdzētu Latvijas uzņēmējiem apgūt jaunus eksporta tirgus un paplašināt esošos, tādējādi stimulējot mūsu ekonomikas attīstību un iedzīvotāju labklājības pieaugumu," uzsvēra premjers.

Tāpat, vēršoties pie Latvijas vēstniekiem Eiropas Savienības (ES) valstīs, premjers aicināja tos aktīvi strādāt, lai nodrošinātu katras ES valsts un it īpaši eirozonas dalībvalstu atbalstu Latvijas iestājai eiro.

Pēc valdības uzdevuma sagatavotais Latvijas konkurētspējas novērtējumu vēstniekiem sniegs detalizētu priekšstatu par Latvijas priekšrocībām ekonomiskajā dimensijā. "Ražošana un eksports kļuvuši par mūsu valsts galveno ekonomikas dzinējspēku, tādēļ arī vēstniecību atbildība ir atbalstīt Latvijas uzņēmējus, kas jau darbojas vai vēlas ienākt attiecīgās valsts tirgū. Īpaši svarīgi nodrošināt aktīvu sadarbību starp Ārlietu ministrijas ekonomiskajiem diplomātiem un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) valstīs, kur ir LIAA pārstāvniecības," norādīja Ministru prezidents.

Tāpat premjers informēja, ka valdības prioritāšu augšgalā ir demogrāfijas jautājumu risināšana, kur ārlietu dienestam ir ļoti nozīmīga loma kontakta uzturēšanā ar ārvalstīs dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju kopienām, aktīvi tās informējot par Latvijā pieejamajām iespējām, tostarp arī darba iespējām, un sniedzot atbalstu valodas un kultūras tradīciju kopšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses