Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rīgā pēc četru gadu pārtraukuma tiekas Latvijas un Krievijas dzelzceļu darba grupa

'Trešdien, 2.augustā, Rīgā pirmo reizi pēc četru gadu pārtraukuma tikās VAS Latvijas dzelzceļš (LDZ) un AAS Rossijskije žeļeznije dorogi (Krievijas dzelzceļš) darba grupa, kuru vadīja Krievijas dzelzceļa viceprezidenta Pāvels Ivanovs, LDz prezidents Edvīns Bērziņš un LDz viceprezidents Ēriks Šmuksts, lai apspriestu līdzšinējo sadarbību un iespējamo sadarbības attīstību nākotnē. Darba grupas tikšanās notikusi Dzelzceļnieku dienas un Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas priekšvakarā.

"Sadarbība ar Krievijas dzelzceļu un Krieviju kā lielāko mūsu partneri kravu pārvadāšanas jomā Latvijas dzelzceļam vienmēr ir bijusi ļoti nozīmīga. Tāpēc īpaši novērtējam, ka Krievijas dzelzceļš atsaucas mūsu aicinājumam tikties un pārrunāt tieši tagad, kad iepriekšējo gadu laikā vērojams kravu apjoma samazinājums. Tāpat ceram, ka šodienas tikšanās palīdzēs arī abu valstu starpvaldību komisijai, kura izskatīs šos un citus turpmākās sadarbības jautājumus," norāda LDz prezidents Edvīns Bērziņš.

"Kopš 2008.gada, kad tika izveidota šī darba grupa, esam gājuši tālu ceļu. Mūsu sadarbībā ir ļoti daudz saskarsmes punktu, kuros mēs varētu pilnveidot un attīstīt sadarbību mūsu kopējo mērķu labā. Esam gandarīti gan par lielisko darba grupas darba organizēšanu, gan kopīgi paveikto darba saturu," atzina Krievijas dzelzceļa viceprezidents Pāvels Ivanovs.

Darba grupā panākta vienošanās turpināt savstarpējo sadarbību, lai palielinātu Eirāzijas valstu, tostarp, Indijas un Ķīnas valstu kravu pārvadājumu apjomus transporta koridora Ziemeļi-Dienvidi ietvaros, izmantojot LDz un Krievijas dzelzceļa infrastruktūru. Panākta arī vienošanās par kravas vagonu savstarpēju efektīvāku izmantošanu iekraušanas no norēķinu procedūrās. Puses vienojās turpināt aktīvi sadarboties pasažieru skaita palielināšanā dzelzceļa pārvadājumos starp abām valstīm.

Abu valstu eksperti bija vienisprātis, ka nepieciešama aktīva sadarbība pierobežas dzelzceļa infrastruktūras attīstībā, lai nodrošinātu efektīvākus pārvadājumus nākotnē. Puses pārrunāja sadarbības iespējas Eiropas Savienības finansējuma piesaistē Latvijas-Krievijas pierobežu sadarbības programmas ietvaros.

Krievija ir izcelsmes valsts lielākajai kravu daļai, kas pārvadāta pa LDz infrastruktūru. 2016.gadā no pārvadātiem 47,8 miljoniem tonnu, 79,2% bija Krievijas izcelsmes kravas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses