Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ronis: konteinervilcienam ZUBR ir perspektīva Turcijas kravu piesaistē

Ceturtdien, 24.maijā, satiksmes ministrs Aivis Ronis tiekoties ar Turcijas biznesa asociācijas MUSIAD pārstāvjiem - viceprezidentu Kerimu Altinbašu, padomes locekli Ejupu Akbalu un ģenerālsekretāru Ejupu Vurālu Aidinu, aicināja vēl vairāk veicināt privātā biznesa ienākšanu Latvijā, vēsta Satiksmes ministrijas biroja vadītājs Aivis Freidenfelds.

Ministrs norādīja, ka jau šobrīd Turcijas investori strādā Rīgas lidostā un plāno vēl lielāku investīciju ieguldīšanu tajā. Sarunā ministrs informēja, ka Latvija ir ieinteresēta stratēģiskā investora piesaistē aviācijas sektorā, un uzsvēra nacionālās lidsabiedrības airBaltic labās sadarbības attiecības ar Turkish Airlines.

A.Ronis kā perspektīvu projektu īpaši atzīmēja konteinervilcienu ZUBR, kas veicinātu kravu plūsmas pieaugumu abos virzienos koridorā no Turcijas caur Ukrainu uz Latviju un tālāk uz Ziemeļeiropu. Ministrs norādīja, ka Latvija šobrīd aktīvi strādā ar Ukrainu, lai mazinātu dažādus šķēršļus un piesaistītu konteinervilcienam ZUBR Turcijas kravas.

Plānots, ka šogad Latvijas delegācija ieradīsies Turcijā, lai prezentētu konteinervilciena priekšrocības.

MUSIAD pārstāvji informēja par savu organizāciju, kura savas pastāvēšanas vairāk kā 20 gadu laikā ir ietekmīgākā Turcijas uzņēmēju organizācija, tajā apvienoti vairāk kā 5500 biedri, un izteica gatavību aktīvai sadarbībai ar Latvijas uzņēmējiem, lai veicinātu importa un eksporta kravu plūsmu starp Latviju un Turciju.

Turcijas biznesa asociācijas MUSIAD delegācija Latvijā viesojās, lai piedalītos Latvijas-Turcijas biznesa forumā, kā arī tiktos ar Latvijas valdības amatpersonām un privātā sektora pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses