Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ryanair tirgus Latvijā strauji samazinās; airBaltic - aug

Zemo cenu lidsabiedrībai Ryanair Latvija ir ceturtais straujāk sarūkošais tirgus pēc lidojumu skaita samazinājuma, raksta Dienas bizness.

No aviācijas analītikas portāla anna.aero apkopotajiem datiem izriet, ka, salīdzinot ar 2011. gada vasaru, šogad Ryanair no Rīgas lidostas veiks 21 lidojumu nedēļā mazāk.

Salīdzinājumam Igaunijā lidojumu skaits sarucis tikai par sešiem, bet Lietuvā, kur Ryanair ir lielākais gaisa pārvadātājs ar 43% tirgus daļu, lidojumu skaits vasarā pieaugs par septiņiem nedēļā. Pēc šiem datiem sanāk, ka Latvija ir Ryanair ceturtais straujāk krītošais tirgus uzreiz aiz Marokas (37 lidojumi mazāk), Īrijas (par 31 lidojumu mazāk) un Apvienotās Karalistes (25 lidojumi mazāk).

Lielākais lidojumu skaita pieaugums ir Spānijā – 167, Ungārijā – 141 un Itālijā – 113. Jāpiebilst, ka gan Spānijā, gan Ungārijā šī gada sākumā bankrotēja vietējās lidkompānijas Spanair un Malev, bet Ryanair nekavējās ar jaunu savu bāzu izveidošanu šajās valstīs.

Tomēr jautājums par Ryanair lidojumu skaita samazināšanu no Rīgas jāskatās kompleksi: pirmkārt, Ryanair stiprā pozīcija Lietuvā atņem pasažierus Rīgai, otrkārt, jo stiprāka un straujāk augoša nacionālā aviokompānija, šajā gadījumā airBaltic, jo tā pievelk arvien vairāk citu aviokompāniju Rīgai, tāpēc ka augošs tirgus ir interesants visiem aviopārvadātājiem.

Uz jautājumu, kāpēc Ryanair tik strauji samazinājusi lidojumu skaitu no Rīgas, Ryanair tirdzniecības un marketinga direktore Elina Hakarainena DB atbildēja, ka lidkompānija sakarā ar šogad ieviesto drošības nodevu lidostā Rīga jau iepriekš informējusi, ka lidojumu skaits tiks samazināts. «No 30. novembra mēs atcēlām Brēmenes, Bristoles un Tamperes reisus sakarā ar ieviesto drošības nodevu lidostā Rīga, šovasar neveiksim vairs arī lidojumus no Rīgas uz Romu,» sacīja E. Hakkarainena.

Šovasar no lidostas Rīga būs pieejami 78 lidojumu galamērķi, kas ir par četriem mazāk nekā pagājušā gada vasarā. «Starp aviokompānijām, kas samazinājušas savu reisu skaitu no Rīgas var minēt Czech Airlines, kas savas koncepcijas maiņas dēļ vasarā samazinājusi reisu skaitu līdz trim nedēļā, līdz ar to tai ir arī pasažieru skaita kritums.

Tomēr uz iecienītākajiem galamērķiem, piemēram, Maskavu, Helsinkiem, Londonu, Amsterdamu, Minheni un Frankfurti reisu skaits ir palielināts. Arī Uzbekistan Airways lidos uz Ņujorku divas reizes nedēļā. Tāpat lidojumus ir atsācis Estonian Air, Norwegian sāk lidot uz Stokholmu un drīzumā arī uz Kopenhāgenu,» tā Lidostas Rīga preses sekretāre Sarmīte Rinmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses