Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Sprūdžs reorganizēs VARAM - visas struktūrvienības varētu atrasties vienā ēkā

Pirmdien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs iepazīstināja ministrijas vadību un darbiniekus ar  vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) plānoto reorganizāciju, kas cita starpā paredz arī vairāku departamentu un nodaļu apvienošanu un vadītāju skaita samazināšanu.

Tas darīts, lai turpmāk reģionālās attīstības, vides aizsardzības un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares politikas veidošana būtu konstruktīvāka, darbinieku profesionālo iemaņu izmantošana efektīvāka un ministrijas struktūrvienību sadarbība koordinētāka,ziņo VARAM pārstāvji.

"Pārmaiņas ir īstenojamas un noris daudz veiksmīgāk, ja visi, kurus šī pārveidošana skar, redz un akceptē mērķi, saprot ceļu, pa kuru iesim, un aktīvi iesaistās to īstenošanā. Sākot darbu VARAM, reorganizācija nebija mans pašmērķis, tomēr tās nepieciešamība šobrīd kļuvusi akūta. Jaunā struktūra būs pamats efektīvai, motivētai un uz rezultātu orientētai darba kultūrai ministrijā. Reģionālās attīstības, vides aizsardzības un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un Latvija to pelnījusi ja sen”, uzsver E.Sprūdžs.

VARAM ilgstoši bijusi pakļauta dažādām apvienošanām un pārmaiņām. Tādēļ pašreizējā ministrijas struktūra, kā arī vairāk nekā 300 darbinieku izvietojums dažādās ēkās dažādās vietās Rīgā nenodrošina maksimālu darba efektivitāti un kvalitāti, uzskata ministrs.

Ministrijas reorganizācijas plāna izstrādei par pamatu izmantotas pašreizējo VARAM struktūrvienību vadītāju iesūtītās stratēģijas, kā arī piedāvājumi par viņu atbildības sfērā īstenojamajām iniciatīvām un būtiskākajiem darbiem. Optimizācijas uzsākšana, balstoties uz ministrijas darbinieku zināšanām, pieredzi un idejām, nodrošinās veiksmīgu reorganizācijas norisi un efektīvu ministrijas darbu nākotnē, norāda VARAM.

Ar ministra rīkojumu izveidota ministrijas strukturālo reformu darba grupa, kas tuvāko nedēļu laikā īstenos VARAM darbības optimizēšanas praktiskos un juridiskos aspektus. Reorganizāciju plānots pabeigt līdz 2012. gada 2. aprīlim.

Tikmēr valdības līmenī turpināsies darbs, lai atrisinātu VARAM telpu jautājumu - vienuviet izvietojot visus ministrijas darbiniekus, tiktu paaugstināta ministrijas darba efektivitāte un savstarpējā koordinācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses