Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

SVF mudina eirozonu uz lielākām pārmaiņām

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) 22. aprīlī aicinājis eirozonas dalībvalstis īstenot drosmīgākas reformas, lai nomierinātu nervozos finanšu tirgus un neļautu parādu krīzei ieiet daudz bīstamākā fāzē.

«Turpmāka parāda ilgtspējas nodrošināšana, finansiālās stabilitātes veicināšana un plašas strukturālās reformas būs svarīgas, lai palielinātu eirozonas uzticību un produktivitāti,» teikts dokumentā, kas izplatīts, noslēdzot SVF ikgadējo sanāksmi.

Tikšanās laikā palielināta SVF aizdošanas kapacitāte, tai pievienojot 430 miljardus dolāru (228 miljardi latu). Tādējādi fonda aizdošanas spēja ir pieaugusi līdz triljonam dolāru (530 miljardi latu), vēsta AP. «Labi, ja ir liels lietussargs vai liels ugunsmūris,» sacīja SVF vadītāja Kristīne Lagarda. Viņa apgalvo, ka papildus resursu piesaistīšanai SVF vajadzētu nomierināt starptautiskos finanšu tirgus, kuri pēdējās nedēļās uztraucas, ka eirozonas ceturtajai lielākajai ekonomikai Spānijai var būt nepieciešama fonda palīdzība, lai izbēgtu no maksātnespējas.

Tomēr SVF vadība un ASV pārstāvji uzsvēruši, ka fondam piešķirtie papildu līdzekļi nav paredzēti tikai parādu krīzes nospiestajām eirozonas dalībvalstīm, kurām pašām jābūt radošākām, lai nokārtotu savas problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses