Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uzņēmums Rīgas meži pērn strādājis ar 2,8 miljonu eiro peļņu

Uzņēmums SIA Rīgas meži pērn nodokļos nomaksājis 3,95 miljonus eiro. Pieaugusi arī uzņēmuma peļna, kā arī investīciju un ieguldījumu apjoms Rīgas parku uzturēšanā, portālu Diena.lv informē uzņēmuma valdes loceklis Edgars Vaikulis.

Operatīvie finanšu dati par SIA Rīgas meži pagājušā gada darba rezultātiem liecina, ka uzņēmums pērn nodokļos samaksājis 3 945 181 eiro, kas ir par 6,8 % vairāk nekā 2017. gadā, bet piecu gadu griezumā samaksāto nodokļu apjoms pieaudzis pusotru reizi jeb par 50%.

Rīgas meži jau otro gadu ir VID Padziļinātās sadarbības programmas jeb t.s. Latvijas godīgāko uzņēmumu Baltajā sarakstā. Šogad pēc programmas reorganizācijas no visiem Latvijā reģistrētajiem 197 000 uzņēmumu programmā ir 4000 uzņēmumu, bet Rīgas meži ir to 79 uzņēmumu vidū, kas saņēmusi augstāko – zelta līmeņa programmas dalībnieka statusu.

Investīcijas dažādu pamatlīdzekļu iegādē 2018. gadā sasniedza 1,526 miljonus eiro, tas ir – tikpat cik gadu iepriekš (2017. gadā – 1,543 miljoni eiro), taču papildus šiem ieguldījumiem jāmin investīcijas Rīgas mežu kokzāģētavas Norupe zāģmateriālu šķirošanas līnijas angāra būvniecībā apmēram viena miljona eiro apmērā, par kuru maksājums tiks veikts šogad.

Starp visām Rīgas meži atbildībā esošajām jomām nozīmīga daļa no investīcijām novirzīta dārzu un parku apsaimniekošanā – 631 tūkstoši eiro, iegādājoties apstādījumu apsaimniekošanas traktorus, aparatūru, iekārtas un darbarīkus.

509 tūkstoši eiro ieguldīti mežu apsaimniekošanas jomā, gan iepērkot nepieciešamo apsaimniekošanas tehniku, gan arī nodrošinot mežsargus ar autotransportu, lai būtiski uzlabotu mežsargu ikdienas darbu, rūpējoties par katra mežsarga atbildībā esošo meža apgaitu - novērst iespējamo kaitējumu videi, pasargāt no meža ugunsgrēkiem vai operatīvi reaģēt uz citiem apdraudējumiem.

Gan jaunu apstādījumu teritoriju, gan apsaimniekojamo platību pieauguma dēļ izdevumi par Rīgas dārzu un parku apsaimniekošanu gadu no gada palielinās. Pērn kārtējie izdevumi sasniedza 3,528 miljonus eiro, bet kopā ar investīcijām – 4,159 miljonus eiro. No Rīgas pašvaldības saņemtā dotācija dārzu un parku apsaimniekošanas izdevumu segšanai pērn bija 2,435 miljoni eiro, ieņēmumi no saimnieciskās darbības un citi pašu ieņēmumi bija 326 tūkstoši eiro, bet Rīgas meži līdzfinansējums – 1,398 miljoni eiro.

Gadu gaitā Rīgas mežu līdzfinansējums audzis no 757 tūkstošiem 2015. gadā, 712 tūkstošiem 2016. gadā, 1,122 miljoniem 2017. gadā līdz jau minētajiem gandrīz 1,4 miljoniem pērn.

Papildus tam Rīgas meži no saimnieciskās darbības ieņēmumiem katru gadu dotē Mežaparka uzturēšanu apmēram 450 tūkstošu eiro apmērā.

Neskatoties uz pieaugošajiem izdevumiem, efektīvā mežizstrāde, apaļkoku tirgus situācija un augstas pievienotas vērtības koksnes produktu ražošana un pārdošana kokzāģētavā Norupe nodrošinājusi, ka uzņēmums gadu pabeidzis ar 2,8 miljonu eiro peļņu (2017.gadā – 2,2 miljoni eiro, 2016.gadā – 227 tūkstoši eiro).

"Ar savu piemēru Rīgas meži parāda, ka varam strādāt absolūti godīgi, ļoti spēcīgas konkurences apstākļos, atvēlēt milzīgus līdzekļus Rīgas dārzu un parku, Mežaparka un dabas parku ārpus Rīgas uzturēšanā, no saviem samaksātajiem nodokļiem faktiski uzturēt tādas budžeta iestādes kā Valsts kontrole, un vēl strādāt ar lielu peļņu, lai nopelnīto naudu atkal ieguldītu tālākā uzņēmuma attīstībā un vēl lielākās investīcijās Rīgas pilsētvides sakārtošanā," uzsver uzņēmuma vadība.

Jau vēstīts, ka Rīgas meži 2018.gadā sasniedzis jaunu apgrozījuma rekordu un pārkāpis 20 miljonu eiro apgrozījuma slieksni - 20 062 535 eiro, kas ir par 1 605 035 eiro jeb 8.7% vairāk nekā 2017.gadā (18 457 500 eiro).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses