Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Impro ceļojumi: Tūristu autobusu aizturēšana Francijā ir "atstrādāta shēma"

Tūristu autobusu aizturēšana no citas valsts un soda naudas pieprasīšana Francijā esot "atstrādāta shēma", lai liktu izmantot Francijas autobusus, šādu viedokli pauda SIA Impro ceļojumi vadītājs Vilnis Klinovičs.

Komentējot  Impro ceļojumi tūristu autobusa aizturēšanu Francijā, Klinovičs norāda, ka "šī shēma ir atstrādāta viena iemesla dēļ - lai piespiestu izmantot franču autobusus". "Kā redzams, tad, ja sods nav liels, ir pilnīgi bezjēdzīgi cīnīties par taisnību, par soda atcelšanu jeb, pareizāk sakot, par iesaldētās naudas atgūšanu," skaidro Klinovičs.

Viņš arī uzsver Latvijas valsts pasīvo nostāju šajā situācijā. "Cerējām, ka aktīvāk iesaistīsies Latvijas valsts, jo tas viss nav adekvāti situācijai -  Impro ceļojumi tomēr ir lielo nodokļu maksātāju reģistrā," norāda Klinovičs.

"Uzņēmums godīgi strādā, maksā nodokļus, to aplaupa citas valsts policija, un tiec pats galā - palīdzēt nevaram," valsts attieksmi raksturo  Impro ceļojumi vadītājs, atzīstot, ka šī joma ir ļoti specifiska, neviens negrib tajā iedziļināties un bojāt attiecības, jo viss esot vienkārši - pierādiet savu taisnību tiesā.

Viņš skaidro, ka ir Eiropas regulas, bet katrai valstij ir tiesības taisīt savas atkāpes. "Atkāpes tiek izmantotas konkurences ierobežošanai - policija to izmanto - gan to, ka uzņēmums var nezināt, gan to, ka katru lietu iespējams traktēt citādi."

"Par ātruma ierobežotāja kontroli, kas Francijā ir viens gads, nezināja arī Satiksmes ministrijas Transporta direkcijā, kurai zvanījām nākamajā dienā pēc fakta. It kā pašiem jāseko visam līdzi, bet Eiropā ir daudz valstu, katram uzņēmējam visam izsekot, ja ir tik dažādas atkāpes, nav reāli. Līdz ar to sekošana līdzi bieži notiek ar soda naudas samaksas palīdzību. Ja sodi ir adekvāti, tas nebūtu vēl skarbi, bet, ja tas ir tā kā  Impro ceļojumi gadījumā, tad tas ir ārpus veselā saprāta," skaidro Klinovičs.

Klinovičs uzskata, ka būtu kaut kā jāierobežo valstu iespējas taisīt tik daudzas un būtiskas atkāpes un izmantot tās gan savas valsts kases papildināšanai no citvalstu pārvadātājiem, gan reizē konkurences ierobežošanai. "Nepamatotus sodus Latvijas pārvadātāji maksā nepārtraukti," norāda Klinovičs.

Tāpat viņš norāda, ka uzņēmums "iestāsies par šo jautājumu", bet kādā veidā - tas ir juristu ziņā.

Viens no tālākajiem scenārijiem varētu būt tāds, ka jāgaida, kad atsūtīs tiesas pavēsti, un to varot atsūtīt gan uzņēmumam, gan šoferim. "Ja šoferis vairāk nestrādā uzņēmumā, viņš jau var šo tiesas pavēsti, ja tāda vispār atnāk, iemest arī miskastē, un ar to viss beidzas," skaidro Klinovičs, piebilstot, ka tiesu var būt jāgaida pat līdz gadam. Ja uzņēmums uzvar tiesā un sniedz prasību par zaudējumu atlīdzināšanu, tad tas varot vilkties līdz pat trim līdz pieciem gadiem.

Patlaban kopējie finansiālie zaudējumi, kas radušies  Impro ceļojumiem šīs situācijas dēļ, ir aptuveni 20 000 eiro (14 000 latu).

Klinovičs neuzskata, ka tūristu grupai no Latvijas radušās pretenzijas pret Impro ceļojumiem. "Nedaudz tika pabojātas dienas Parīzē, bet visu programmā paredzēto tūristi redzēja un izbaudīja," atzina Impro ceļojumu vadītājs.

Kā ziņots, 27.augustā Parīzē aizturēts tūrisma aģentūrai SIA Impro ceļojumi piederošs autobuss un Francijas policija pieprasījusi par pārkāpumiem apmaksāt sodu 14 250 eiro (9975 latu) vērtībā.

Francijas policija konfiscējusi visas tahogrammas, kas pieraksta darba un atpūtas laiku, un pārējos autobusa dokumentus. Tūrisma aģentūra SIA Impro ceļojumi samaksājusi drošības naudu Francijas policijai 14 250 eiro (9975 latu) apmērā, pēc kā tūristu autobuss tika atbrīvots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākās ar neglītajām kūkām

Ar elektrovelosipēdiem pa Zilajiem kalniem un ar ūdens kartingu pa Daugavu. Brīvdiena Tīnūžos, Ogrē un Ikšķilē

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena