Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lidostā Rīga sagaidīts 6 000 000. pasažieris

Starptautiskā lidosta Rīga 2017.gadu gadu noslēdz ar vēl vienu pārspētu rekordu – šodien, 28.decembrī, sagaidīts šī gada 6 000 000. pasažieris. Lietuviete Egle Marcinkeviciute kopā ar ģimeni lidostā Rīga ieradās ar Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic reisu no Kopenhāgenas, lai transfērā dotos tālāk uz Viļņu.

Pēdējo gadu vērienīgie ieguldījumi lidostas infrastruktūrā, modernizējot lidlauku un uzlabojot pasažieru apkalpošanas servisu, ir padarījuši Rīgu vēl pievilcīgāku gan aviokompānijām, gan ceļotājiem. Mērķtiecīgas un veiksmīgas attīstības stratēģijas īstenošanas rezultātā lidosta ir aizvadījusi veiksmīgu gadu kāpinot ne tikai apkalpoto pasažieru skaitu par 12%, bet arī par ceturtdaļu palielinot kravu apjomu. Lidosta Rīga turpina nostiprināt pozīcijas kā ērts tranzīta mezgls, lai dotos tālāk uz citiem galamērķiem. Šogad šajā segmentā pasažieru skaits pieaudzis par aptuveni 30%.

"Tas, ka šis būs ļoti veiksmīgs gads, kļuva skaidrs vasarā, kad katru mēnesi tika pārspēti pasažieru skaita rekordi: jūlijā lidostas pasažieru skaits pārsniedza 646 tūkstošus, kas nozīmē, ka ik dienu apkalpojām teju 21 tūkstoti ielidojošo un izlidojošo pasažieru. Tas ļāva lidostai Rīga šovasar ierindoties Eiropas straujāk augošo lidostu TOP 5. Arī ziemas sezonā pasažieru skaita pieauguma ziņā vērojama pozitīva dinamika," stāsta VAS Starptautiskā lidosta Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Lai lidostas pasažieriem piedāvātu vēl plašākas iepirkšanās un pakalpojumu iespējas, šogad izlidošanas terminālī veikta pārbūve un atvērti gan dažādi jauni veikali un kafejnīcas, gan arī līdz šim nebijušas iespējas – durvis vēris SPA un skaistumkopšanas salons, kā arī specializētā vīriešu frizētava.

"Esmu gandarīta, ka lidosta kļūst aizvien pievilcīgāka ne tikai no pasažieru, bet arī aviokompāniju skatpunkta. Kopumā šogad no lidostas Rīga atklāti teju 20 jauni galamērķi; vairākas aviokompānijas ir jau izziņojušas nākamā gada jaunos maršrutus - Lisabona, Kutaisi, Gdaņska, Bordo, Malaga un citi. Ceram, ka mūsu pasažieri to novērtēs un izvēlēsies mūsu lidostu atkal un atkal," pauž Līce.

Lidostas Rīga pasažieru rekordi pa gadiem:

1 000 000. pasažieris – 2004.gada 13.decembris,
2 000 000. pasažieris – 2006.gada 17.oktobris,
3 000 000. pasažieris – 2007.gada 10.decembris,
4 000 000. pasažieris – 2009.gada 21.decembris,
5 000 000. pasažieris – 2011.gada 21.decembris,
6 000 000. pasažieris – 2017.gada 28.decembris.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas Rīga ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 70, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2017.gada 11 mēnešos lidosta Rīga apkalpoja vairāk nekā 5,6 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena