Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dari pats: Timiāna uzlējums

Kaut arī rudens ir skaists gadalaiks, tomēr tas ievada tumšo un drēgno sezonu, kad arī dažādas saslimšanas pieķeras vairāk un gribas sevi palutināt ar ko siltu, smaržīgu, veselīgu. Ja vasaras sezonā ir palaimējies savākt tējai mārsilu jeb savvaļas timiānu, to var izmantot uzlējuma pagatavošanai, saberzts kopā ar sāli un olīveļļu vai kokosriekstu eļļu, tas der kā skrubis vai piedeva vannai.

Uzlējumam nepieciešams:

  • 1/4 glāzes sasmalcināta timiāna;
  • 400 ml ābolu etiķa;
  • nepilna pusglāze medus.

Visas sastāvdaļas kārtīgi jāsamaisa 500 ml burkā, jāaizvāko un jānoliek vēsā, tumšā vietā (derēs ledusskapis). Pēc tam jāsamaisa, jānokāš un, ledusskapī glabājot, jāizlieto gada laikā. Palīdz pret pirmajiem saaukstēšanās simptomiem, atvieglo iesnu izslimošanu, palīdz pret galvassāpēm un uzlabo noskaņojumu.

Saslimšanas gadījumā pirmajās 12 stundās jālieto pa ēdamkarotei stundā, bet var izmantot arī kā imunitāti stiprinošu piedevu salātiem vai citiem ēdieniem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena