Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Foksterjera varoņdarbi – 8 bebri vienās medībās

Suns nenoliedzami ir ne tikai cilvēka labākais draugs, bet arī uzticamākais mednieka kompanjons. Taču kā izvēlēties sev piemērotāko šķirni? Šoreiz savā  pieredzē dalās dobelnieks Kristaps Didže, kuram iespējams nav milzīgs mednieka stāžs, taču jau kārtīga pieredzes nasta gan. Neris un Reka - divi asspalvainie foksterjeri - ir Kristapa labākie draugi, uzticamākie medību biedri un arī lepnums.

Neris - vecākais un pieredzējušākais, nu jau 10 gadus vecs seniors, kuram vēl medību gars nav zudis. Reka ir sešus gadus jauna dāma, kura nebaidās mežacūkas un kopā ar Neri gatava mesties pretī jebkuram naidniekam. 

Kādēļ izvēlējies tieši foksterjerus?
Tie ir mazi un kompakti - feini sprogainīši. Tā kā dzīvojam pilsētā, dārzā turēt laiku būtu neprāts. Bez tam, fokši ir universāli medību suņi. Neri ņēmām tieši bebru medībām, kad tie dzīvnieki bija traki savairojušies. Tagad izmantoju arī dzinējmedībās, kā arī ķerot kažokzvērus.  

Kā ir ar izslavēto foksterjeru spītību?
Mani suņi tādi gudri gadījušies. Protams, katram sunim jāiemāca elementāras paklausības komandas, piemēram, "nedrīkst", lai vajadzības gadījumā suņus atsauktu. Bet dzirdēts ir, ka fokši ir spītīgi. 
Kādi ir tavu suņu lielākie varoņdarbi?
Neris pirms kādiem 3 gadiem veselas trīs stundas cīnījās ar bebru, kamēr mēs - četri jaunieši - mēģinājām ierakties pie medījuma. Zeme bija mālaina, mums negāja tik ātri, bet suns neatlaidīgi trīs stundas cīnījās. Bija reize, kad Neris palīdzēja no alas dabūt ārā astoņus bebrus. Septiņi jau bija, bet suns atpakaļ alā! Tur taču vēl kaut kas ir!  Kad astoto bebru dabūjām ārā, tad gan, Neris lepni pacēla galvu, it kā sakot, ka viss - tur vairs nekā neesot. Bet tas bija Nera jaunībā. Reka ļoti labi dzinējmedībās strādā pārī ar laiku, bet kopā ar Neri viņi ņem ciet jenotsuņus. Mums jau izstrādāta sava taktika. Tiklīdz ieraugām kādu, tā suņi no bagāžnieka ārā un prom pēc jenotsuņa. 


Vai kā īpaši apmācīji savus suņus?
Nē, jo viņiem ir pietiekami spēcīgi instinkti. Bet viens gan jāielāgo - suņus uz mežu līdzi ņēmu jau pavisam maziņus. Kā māk staigāt, tā jāņem līdzi. Nevar noturēt suni mājās gadu un tad gaidīt, ka tas kaut ko mežā darīs. Iepazīstinot suņus ar mežu, tie paši apgūs savu amatu. Pirms desmit gadiem man pašam vēl nebija mednieka apliecība, bet mēs ar neri jau gājām līdzi uz mežu un abi mācījāmies.

Raksts tapis sadarbībā ar Allforhunt.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemkukulī no Umbrijas

Umbrijas auglīgie ozolkoku meži, kristāldzidrie strauti un auglīgā zeme dāvā daudzas delikateses. Tāpēc tikpat daudz gardumu, ko nobaudīt uz vietas, no Umbrijas var atvest arī mājās.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena