Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Idejas laivot gribētājiem

Gribi piedzīvot viskrāšņāko piedzīvoju šī gada vasarā laivojot, bet nezini, kur un kā? Pāris padomi izcilam maršrutam un aizrautīgai vasarai.
  • Abava – ideāli piemērota ģimenēm ar bērniem un tiem, kuri laivā sēžas pirmo reizi. Upe vasaras sezonā visā tās laivošanas maršrutu garumā ir mierīga, bez neizbraucamiem šķēršļiem vai krācēm. Abavu pieņemts dalīt divās daļās – civilizētajā un mežonīgajā. Civilizētais posms ir no Kandavas līdz Rendai (49,8 km), bet mežonīgais – no Rendas līdz ietekai Ventā (34,2 km).
  • Romantiskiem cilvēkiem īsts baudījums būs Salaca. Šajā upē ir gan gari mierīgi un majestātisku klinšu ieskauti posmi, gan straujteces, bet finišs pie jūras vienmēr ir bijis jebkura laivojuma īpaša rozīnīte. Parasti Salacas laivojumu sāk Mazsalacā. Pāris kilometru pēc Mazsalacas sākas klinšu un alu posms, kas turpinās 6 km. Klintis ir tikpat iespaidīgas, cik Gaujas tradicionālajos maršrutos. Krasti ir noauguši ar skujkoku mežu, kas pavada laivotājus gandrīz līdz Staiceles–Mazsalacas ceļa tiltam. Laivojienu var sākt arī aiz Rozēnu tilta, kur upe sāk straujāku tecējumu. Vasarās straumē parādās doņu un vilkvālīšu audzes, kas veido nelielas saliņas. Šajā posmā var izbaudīt Sarkanās klintis, kas stiepjas teju 400 metru garumā. Aiz Vecsalacas tilta sākas nēģu tači. Vasaras periodā tie nav īpašs šķērslis laivotājiem. Pārsimt metru aiz Salacgrīvas tilta ir ērta laivojuma finiša vieta ar iespēju piebraukt pašā upes krastā.
  • Absolūta klasika Kurzemē ir Irbe, kas laivotājus lutina ar saviem smilšainajiem krastiem un finišu jūrā. Populārākais maršruts Irbes upē ir no Rindas ciema, laivojumu sākot Rindas upē un turpinot braucienu līdz pat Baltijas jūrai.
  • Labs palīgs maršrutu izvēlei un plānošanai būs mājaslapa www.upesoga.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemakukulī no Albānijas

Iepriekšējā reizē stāstīju, ko nogaršot uz vietas, esot Albānijā. Šoreiz par to, ko atvest ciemakukulī mājiniekiem.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena