Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

No ziemas miega mostas mārītes

Laikam kļūstot arvien pavasarīgākam, nebūs pārsteigums, ja mājās uz loga rūts vai uz palodzes atradīsiet pamodušās mārītes. Kā atzīst entomologs Uģis Piterāns, šobrīd mārītes laukā vēl nedrīkstot nelaist, jo gaisa temperatūra mārītēm tām ir par aukstu. Tās nespētu paglābties no slapjuma un vēsuma, jo nupat pamodušās mārītes ir samērā kuslas un ne ļoti aktīvas. Vislabāk tās atstāt tur, kur atrastas, ziņo portāls dabasdati.lv

Pa dienu mārītes labprāt uzturoties loga tuvumā vai lido uz gaismu. "Ja negribas, lai mārītes brīvi apkārt skraida, tad var ielikt kādā trauciņā, uzlikt vāciņu ar caurumiņiem vai ar kādu citu gaiscaurlaidīgu materiālu nosegt, un tur paturēt līdz brīdim, kad ārā paliek siltāks. Klāt var ielikt kādu saņurcītu avīzes vai papīra gabalu, lai tām ir kur paslēpties, trauciņu nolikt kaut kur tumšā, vēsā vietā," stāsta entomologs. Ja mārītēm būs pietiekamas enerģijas rezerves, tad kādu laiciņu tās var izdzīvot, norāda entomologs.

Pabarot mārītes būšot grūti, jo šie mazie skaistie kukainīši tomēr ir plēsēji, kas pārtiek no citiem kukaiņiem, piemēram, laputīm. "Kad laiks kļūs sausāks, spīdēs saule un gaiss būs uzsilis līdz kādiem +5...+7 grādiem un vairāk, tad gan var mārītes laist ārā," stāsta U.Piterāns. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena