Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pavasaris, atrasts Kurzemes sirdī

Kaut arī dzirdēts viedoklis, ka šī ziema nav bijusi vēlīga, lai pavasarī būtu laba laivošana, marta nogalē nolemjam izmēģināt laimi Rīvas upītē Jūrkalnē, kas iztek no Vilgāles ezera un ietek jūrā starp Pāvilostu un Jūrkalni. Par štābiņa vietu izvēlamies Rīvas krogu, tur pēc laivošanas mūs sagaidīs arī kotletes un supergarda siera kūka, bet ūdenī laižamies 10 kilometru tālāk.

Brīnummeža paēnā 
Pa nedēļu ir snidzis un lijis, un upē ūdens līmenis ir gana augsts. Sasēžamies laivās - citur pa trim, citur pa diviem. Manā komandā ir pusaudze Anna un viņas draugs Toms, kas sevi slavē kā pieredzējušu laivotāju. Ko gan es par sevi nevaru teikt, tāpēc klusībā nopūšos, ka noteikti finišēsim pēdējie, un drošības pēc izbraucam paši pirmie. Tiek prognozēts, ka galā tiksim divās trīs stundās, un tā arī ir. Upe plūst cauri mežam, saulīte silda, un mūsu gidi ir mežapīļu pārītis, kas mierpilni peld pa priekšu, bet, kad pārāk pietuvojamies, kliedzot paceļas spārnos. Mežs ir ārkārtīgi skaists, īsts brīnummežs - Kurzemei tipiska skujkoku ainava, krastos baltas smiltis un visdažādāko zaļā nokrāsu sūnas, kurās saplaukušas māllēpes, zaķskābenes... Starp kokiem krēsla, kas rada noslēpumainu noskaņu, par spīti pavasara pusdienlaikam. Bet ne nu ilgi laiski ļausies, lai upe nes, - aiz līkuma tai šķērsām pāri sakrituši koki. Nezinām, vai bebra kungs pastrādājis vai piejūras vēji, bet tā būs ik pēc pārdesmit metriem. Izmēģinām dažādas pieejas - kur koki mirkst ūdenī, sparīgi airējot, mēģinām tiem "pārlēkt", kur tie gana augsti, lai palaistu pa apakšu laivu, guļamies tajā un peldam cauri, bet vairākkārt nākas arī rāpties krastā un nest braucamo garām šķēršļu zonai. Toms upē ieveļas pirmais, turklāt smieklīgā veidā - glābdams sviestmaižu saini, kas, cilājot laivu, iekritis ūdenī un galu galā ir samircis tik un tā. Es esmu nākamā - šķietami stabilā sakne, pie kuras gribu pieturēties, izrādās tomēr nestabila, un esmu līdz viduklim ledainajā upes ūdenī. Tomēr nolemjam ceļu turpināt, cerot, ka saulīte mūs izžāvēs, un sildāmies, enerģiski airējot. Galapunktu sasniedzam pirmie - hip, hip urrā! No laivojot pavadītajām divarpus stundām divas esmu sēdējusi izmirkusi, kāju pirksti nosaluši nejutīgi, tāpēc slapjos apavus nometu pļaviņā un skrienu uz krodziņu sildīties pie kamīna un karstas tējas. Vakariņās mums visiem ir vilka apetīte, un liekas, ka garšīgākas kotletes dzīvē nav ēstas!

Te vilkaču nav
Sasildījušies un pilniem puncīšiem daži dodas un viesu namu un pirtiņu, bet daži paņēmuši līdzi teltis. Ārā mazliet līst, bet tas man netraucē biedrus sakūdīt, ka jāguļ tomēr teltī, un galu galā esam seši drosminieki plus divi bēbīši, kas gatavi atkal doties mežā. Šalc pielijušās egles, un starp kokiem migla... Puiši neticami ātri uzcēluši teltis, un ugunskurs arī iekuras zibenīgi! Iekārtojamies tā siltumā un mielojamies ar torti "Cielaviņa". Tumsā nevaram atrast nazi, tāpēc talkā tiek ņemtas iepakojuma maliņas un kūku dakšiņas vietā izmantoti pirksti, lai drupinātu krēmu un kraukšķīgo biskvītu. Netālu burbuļo arī upīte, bet, aizskrienot aiz kokiem ārpus ugunskura mājīgās gaismas, pārņem neomulīga sajūta un prātā nāk visādas briesmu filmas. Smejamies, ka šajā mežā vilkaču nav un runājam par bailēm un vilšanos - bailēm visās dzīves jomās. Vēlāk tik mierinoši tās izklīdina pa telts jumtu bungojošās lietus lāses un netālu ūjinošu pūču miega dziesmiņas. Gaisa temperatūra ir drusku virs nulles, bet mums guļammaisos ir silti un mājīgi. Esam sagaidījuši arī pavasari, kas pēc Saules kalendāra iestājies tieši šodien!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena