Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīvas loku taka

Rīvas upe ir iecienīta laivotājiem – tajā var sastapties ar negaidītiem izaicinājumiem, un vasarā dažviet tajā ūdens līmenis mēdz ievērojami nokristies, bet lielākā vērtība ir ainava, jo upes krastos mežs ir kā no fantāziju pasaules izkāpis: skaists, savrups, un kādas tik putnu balsis tur nav dzirdamas! Tāpēc pārgājienu cienītājiem būs interesanti iziet arī taku gar upi – arī tā piedāvā piedzīvojuma sajūtu, jo ir mazliet mežonīga, vietējo dabas aktivitāšu entuziastu veidota.

Pie Ulmales-Labraga luterāņu baznīcas takas sākums atzīmēts ar speciāli veidotu takas nosaukuma zīmi. Maršruts turpinās virzienā prom no jūras un vijas augšup un lejup pa Rīvas upes lejteces gleznaino senleju. Rīva plūst kanjonveidīgā gravā, kuras dziļums sasniedz 12 metru. Skatam paveras neskaitāmi upes līkloči un stāvie krasta atsegumi, iespējams vērot krāšņus dabasskatus un augu daudzveidību. Ja paveiksies, var ieraudzīt arī zivju dzenīti vai melno stārķi.

Takai ir trīs posmi: pirmais posms – 3 km (vienā virzienā); otrais posms – 3 km (vienā virzienā); trešais posms – 2 km (vienā virzienā).

Maršruts piemērots aktīviem gājējiem, visu trīs posmu iziešanai pavisam nepieciešamas vidēji 2,5 stundas, un kopējā distance ir 8 km. Maršrutā pieejamas vairākas vienkāršas atpūtas vietas ar soliņiem un ugunskura vietām.

Pirmie divi posmi marķēti ar zaļu krāsu uz kokiem. Pēdējais – grūtākais – nav speciāli veidots un iezīmēts, tas patiks ceļotājiem, kas mīl neskartu dabu un gatavi pārvarēt dažādus iespējamus šķēršļus: nolūzušus kokus, aizaugušu krastu u. tml. Lai nenomaldītos, pēdējā posma iziešanai ieteicams sekot upes krasta līnijai, kas aizvedīs līdz maršruta noslēgumam pie Gumbu tilta. 

Takas garumā ir piknika un ugunskura vietas, iespējams uzcelt teltis, bet maršrutā pa ceļam pieejamas arī naktsmītnes unēdināšana, laivu noma. 

Maršruts ir līnijveida, atgriešanās iespējama pa ceļu. Tomēr jārēķinās, ka sabiedriskais transports gan šeit nekursē, līdz ar to savlaicīgi jāpadomā par transportu vai jāmēro atpakaļceļš kājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena