Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ĀM aicina neapmeklēt Turcijas-Sīrijas pierobežas reģionu

Turpinoties pilsoņu karam Sīrijā, joprojām saglabājas saspringta situācija uz Turcijas-Sīrijas robežas, tāpēc Ārlietu ministrija (ĀM) aicina ceļotājus atturēties no Turcijas-Sīrijas pierobežas reģionu apmeklēšanas.

Kā liecina ĀM atjaunotā konsulārā informācija, ceļotāji tiek aicināti izvairīties no tādu objektu apmeklējuma, kuros vienlaicīgi uzturas liels skaits cilvēku, kas šī iemesla dēļ bieži kļūst par teroristu uzbrukuma mērķi.

Papildus ministrija informē, ka no šī gada 11. aprīļa ir mainījusies vīzu izsniegšanas kārtība Turcijas robežšķērsošanas vietās. Latvijas nepilsoņu pasu turētāji, kuru ieceļošanas mērķis valstī ir tūrisms vai komercdarbība un plānotās uzturēšanās valstī ilgums nepārsniedz 90 dienas 180 dienu laikā, vīzu var saņemt Elektronisko vīzu pieteikumu sistēmā, kas pieejama tīmekļa vietnē www.evisa.gov.tr.

Tāpat ministrija vērš uzmanību, ka no nākamā gada 1. janvāra, ieceļojot Turcijā, ārvalstu pilsoņu ceļošanas dokumentiem jābūt derīgiem vismaz 60 dienas pēc vīzas vai uzturēšanās atļaujas derīguma termiņa beigām vai pēc atļautā bezvīzu uzturēšanās termiņa beigām.

Ārkārtas situācijā ministrija aicina nekavējoties sazināties ar Konsulāro departamentu, tāpat tā stingri iesaka jebkurai personai, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā. Tāpat būtu nepieciešams reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena