Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Levits: Rietumvalstu uzņēmējiem ir jāatbalsta Ukraina, lai Krievija neiekāro jaunas teritorijas

Pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Rietumvalstīs ikvienam iedzīvotājam, tai skaitā uzņēmējam, ir svarīgi apzināties, ka ir jāaizstāv demokrātijas vērtības, ir jāatbalsta Ukraina, lai Krievijas esošajam režīmam nebūtu iespēju iekārot jaunas teritorijas, pirmdien uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, Rīgas pilī tiekoties ar uzņēmēju pārstāvjiem.

Levits tikās ar Eiropas Tirdzniecības kameru federācijas "Eurochambres" prezidentu Luku Frīdenu, kā arī triju Baltijas valstu Tirdzniecības kameru prezidentiem Aigaru Rostovski, Sigitu Gailunas un Mai Paltsu, pārrunājot pasaules ģeopolitiskās situācijas iespaidu uz Eiropas ekonomikas īstermiņa un ilgtermiņa plāniem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Prezidents atzīmēja, ka jādomā ilgtermiņā - ir jābūt gataviem ieguldīt savu valstu noturībā un aizsardzības spējās, lai atturētu Krieviju no potenciāla uzbrukuma. Levita ieskatā, tas nozīmē, ka visai Eiropas sabiedrībai kopumā ir jābūt gatavai esošajā ģeopolitiskajā situācijā piemēroties apstākļiem, ja nepieciešams, īstermiņā upurējot daļu peļņas drošības un ilgtermiņa izaugsmes labā.

Uzņēmēji un prezidents bija vienisprātis, ka situācija enerģētikas jomā ir nopietna, bet, pēc Levita sacītā, tā arī veicina gan Eiropas valstis, gan uzņēmējus ātrāk pārorientēties uz atjaunojamajiem enerģijas resursiem. Frīdens atzinīgi novērtēja Baltijas valstu piemēru, samērā ātri meklējot risinājumus "zaļās enerģijas" laukā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē