Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Students: Latvija ir iespēju zeme

Sportā gūtais rūdījums, kas tiek likts lietā arī karjeras veidošanā, ticība tam, ka panākumus veido lojalitāte, kā arī pārliecība, ka Latvija ir iespēju zeme. Tāds ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Biedru daļas direktora vietnieka, Biznesa augstskolas Turība studenta Laura Ozoliņa stāsts. Savā viedoklī viņš stāsta, kas veido panākumus, kā nepadoties grūtību priekšā un skaidro, kāpēc tieši Latvija ir iespēju zeme.

Sporta skolas rūdījums 

Esmu dzimis un audzis rīdzinieks - kārtīgs pilsētnieks, kas dievina pilsētas dzīvi. Jau no četru gadu vecuma visu mūžu esmu sportojis, sākot no klasiskajām dejām un karatē, kas noder koordinācijas un vispārējai attīstībai, līdz futbola spēlēšanai skolas laikā. Pagrieziena punkts manā dzīvē bija došanās uz Murjāņu Sporta ģimnāziju. Tur iestājos 8. klasē, un lielā mērā tieši Murjāņi mani ir izaudzinājuši par to, kas esmu tagad. Režīms, sports, disciplīna, attieksme un gribasspēks – šīs prasmes esmu ieguvis tieši tur! 

19 gadu vecumā piedzīvoju debiju Latvijas vīriešu handbola izlasē. No vairākiem treneriem dzirdēju, ka esmu ļoti perspektīvs un talantīgs sportists, kas deva papildus motivāciju. Tolaik sports bija visa mana dzīve, nekam citam nebija nozīmes, izglītība un darbs bija nolikti otrajā plānā. Tad saņēmu piedāvājumu doties spēlēt uz Vāciju trešajā augstākajā handbola līgā, gadu dzīvoju kā profesionāls sportists, bet tad piedzīvoju nopietnu traumu. Trauma vienlaikus bija pārdomu laiks - mans sapnis bija izsapņots gada laikā. Vecāku iniciatīvas mudināts, uzsāku studijas, vēlāk pieteicos un izturēju konkursu uz vakanci Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK), kur arī šobrīd turpinu savas darba gaitas. Februārī apritēs jau trīs gadi, kopš strādāju LTRK.
 

Lojalitāte – reti sastopama īpašība mūsdienu sabiedrībā

Mana veiksmes formula ir skaidri definētas dzīves vērtības. Viena no tām ir lojalitāte, kas mūsdienās diemžēl ir reti sastopama īpašība. Nekad neaizmirsti par tiem, kuri tev ir palīdzējuši! Es ikdienā komunicēju ar ļoti viediem un savā karjerā veiksmīgiem līderiem, no kuriem daudz varu mācīties. Tie ir cilvēki, kuriem rūp ne tikai savs labums, bet arī citu cilvēku izaugsme. Mācīsimies no veiksmīgiem latviešiem un viņu veiksmes stāstiem, jo tie ir mums tuvumā! Tā ir vide, kur esam arī mēs paši! Protams, pasaulē ir tik daudz lielu un miljonus pelnošu uzņēmumu, taču jāatceras, ka tie ir izveidoti pavisam citos ekonomiskajos apstākļos. Un tieši Latvijas uzņēmēju pieredze var palīdzēt likt stūrakmeni lielam un miljonus pelnošam uzņēmumam. Ticiet man – jūs iegūsiet daudz vairāk, ja meklēsiet iedvesmu tepat tuvumā. 

Manā veiksmes formulā ir arī cieņa – ikviens, ko satieku, iegūst manu cieņu., taču ar savu rīcību cilvēks šo cieņu var pazaudēt.

Apzinos, ka panākumi, kas balstīti uz negodprātīgu rīcību, meliem un citu neveiksmēm, vienmēr būs tikai īstermiņa ieguvums. Latvija ir maza, ar sliktu darba ētiku tālu tikt nav iespējams.

Kritiski pieeju savai pašizaugsmei - katra nostrādātā gada beigās atskatos uz paveikto. Izvērtēju, ko esmu ieguvis kā indivīds – kāda ir mana izaugsme attiecīgajā laika posmā. Tad pētu, ko esmu sniedzis organizācijai, kurā strādāju, kāds ir mans pienesums tās attīstībā. Un kā noslēdzošais – ko organizācija devusi sabiedrībai un uzņēmējiem. Arī tas ir būtiski, jo esmu viens no šīs lielās sistēmas darbiniekiem.  
 

Atrast virzienu, kurā doties

Katram ir savas ambīcijas. Ir jāsaprot, ko vēlies sasniegt un kādi ir tavi mērķi. Ne visiem jābūt veiksmīgiem uzņēmējiem vai pasaules klases sportistiem – katram ir sava nodarbošanās, kuru viņš var darīt izcili un augstā līmenī. Es spēju saglabāt motivāciju, jo apzinos, ka man vēl tāls ceļš ejams, esmu pašā karjeras sākumā. Varbūt man nav skaidri noteikts mērķis 20 vai 30 gadu periodam, taču es apzinos virzienu, kurā man jādodas. Ieguldītam darbam būs rezultāts. Ir jāprot gūt gandarījumu no paveiktā - prieku var saskatīt ikvienā profesijā. Manā profesijā gandarījums ir apmierināti klienti, labas attiecības ar kolēģiem un mana, kā arī organizācijas izaugsme. Sāc kaut ko darīt, kusties uz priekšu un ieraudzīsi kalnus! Sasniegumi spēs motivēt arvien jauniem mērķiem. Neko nedarot, rezultātu neredzēsi. Vienmēr esmu uzņēmies iniciatīvu darīt mazas, šķietami mazsvarīgas lietas, kas sniedz pienesumu kolēģiem un organizācijai. Mazās lietas veido kopējo, lielo bildi! Ir jābūt uzņēmīgam, nedrīkst baidīties uzņemties iniciatīvu vai kļūdīties – tā ir viena no progresa sastāvdaļām. No kļūdām mācāmies un dodamies tālāk!
 

Sporta azarts karjeras attīstībā 

Sports palīdz pārvarēt un prasmīgi rīkoties dažādās stresa situācijās. Mans handbola treneris reiz teica: "Lai perfekti izpildītu kādu kustību vai elementu sporta laukumā, šis elements treniņos jāveic 10 000 reižu!" Darbā ir līdzīgi, lai kļūtu labāks ir jāiet un jādara, nekas nenotiks pats no sevis. 

Manī vienmēr ir azarts un dzinulis gūt panākumus. Ja piesaistu piecus klientus, tad vēlos desmit, tad 20 un 30. Iespējams, šis azarts nāk no sportā pavadītā laika. Tāpat ļoti vērtīga ir veselīga konkurence kolēģu starpā – neliela sacensība nāks par labu gan pašiem, gan uzņēmumam. 
 

Iespēju zeme 

Latvija viennozīmīgi ir iespēju zeme! Tas, ka Latvija nav liela valsts ar miljardiem iedzīvotāju nozīmē, ka katram ir iespēja sevi parādīt. Iespēja, ka tevi pamanīs, ir daudz lielāka, salīdzinot ar lielajām Eiropas un pasaules valstīm. Mēs esam neliela, bet būtiska skrūvīte lielajā mehānismā. Mums ir tik daudz dažādu veiksmīgu un spilgtu piemēru. Ir jānotic, jāvēlas un jādara – lietas notiks. Bet atceries, ka ir jāpalīdz arī citiem, lai tu saņemtu atpakaļ, jo egoisms attīstību neveidos. 

 

Top komentāri

rekur
r
Bez šaubām, ka enerģiskiem un mērķtiecīgiem cilvēkiem ir priekšrocības salīdzinājumā ar citiem. Bet lielākā daļa cilvēku tādi nav. Tādi ir labi ja 10%. Kādas ir iespējas pārejiem? Jā un par pašu Dienas Varoni... Kāda ir viņa profesija? Nu tā, kurā viņš uzsācis veidot karjeru... Varbūt kāds pakomentēs...
P
P
Sapņot un lojāli muldēt-jaunā iespēju zemes tradīcija.
Ļurļurļur
Ļ
Jenotu mafijas un komūnistu pārvaldītajā banānu republikā rs im dienas sazinos ar ļoti viediem siles izrijējiem.Pārdebīlotā tauta kā aunu bars pacietīgi klusē.Urrā.Lai dzīvo kumuņixma saulaina žopa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē