Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas Ceļu būvētājs: Solījumi būtu jāpilda arī deputātiem

Ņemot vērā tautas kalpu iepriekšējos gados rakstiski dotos solījumus, biedrība Latvijas Ceļu būvētājs (LCB) īpaši sekos līdzi valdošajā koalīcijā esošo deputātu balsojumam par Vienotības frakcijas deputāta Anrija Matīsa iesniegto fiskāli neitrālo, Saeimas Budžeta komisijas apstiprināto priekšlikumu par Valsts autoceļu fonda atjaunošanu. Biedrība arī visos iespējamos veidos publiskos šī balsojuma rezultātus un, gaidot nākamās Saeimas vēlēšanas, aicinās vēlētājus prasīt skaidru atbildi no "saviem" deputātiem – vai solījumus drīkst nepildīt?

"Mēs jau vairākkārt esam aicinājuši koalīcijā esošos deputātus apzināties, ka ceļu, īpaši reģionālo un vietējo ceļu sabrukums nav LCB izdomāta problēma. Par to sūdzas un protestē iedzīvotāji, un viņu noskaņojums pasliktinās ar katru ziemu. Katrs redzīgais var saskatīt, ka ceļu stāvoklis nopietni apgrūtina ekonomisko attīstību reģionos, nenodrošina pakalpojumu pieejamību, piespiež cilvēkus zaudēt cerības uz normālu dzīvi un pamest Latviju," uzsver LCB valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Bērziņš norāda, ka LCB jau iepriekšējos gadus ir dažādos veidos mēģinājusi apelēt pie ikviena koalīcijas deputāta sirdsapziņas un godaprāta, aicinot pievērst uzmanību bēdīgajai situācijai uz Latvijas ceļiem un tiltiem: "Koalīcijā esošajiem deputātiem pat tika lūgts uzņemties personisku atbildību par kāda sliktā stāvoklī esoša ceļa posma vai tilta remontu, taču kopējā lieta - prognozējams ilgtermiņa finansējums ceļiem - joprojām nekur nav pavirzījusies."

Ja Eiropas fondu naudas iztrūkums ceļu nozarē netiks aizvietots ar citu finansējumu, autoceļi un tilti Latvijā bruks vēl straujāk. Ņemot vērā dramatisko situāciju, LCB vadītājs visas nozares un visu ceļu lietotāju interešu vārdā vēlreiz aicina partijas pielikt punktu vairāk nekā desmit gadus ilgušajam neizlēmības un gļēvuma periodam attieksmē pret valsts galveno infrastruktūru – ceļiem un nobalsot par Anrija Matīsa priekšlikumu. Savukārt LCB apsola šī balsojuma rezultātus plaši atspoguļot sociālajos medijos un reģionālajā presē, - un atbalstīt tos, kuri saprot ceļus un tiltus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē