Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ĀM: Nav pieņemama Rīgas "atbrīvošanas" svinēšana Maskavā

Latvijas Ārlietu ministrijai (ĀM) nav pieņemama 13.oktobrī Maskavā plānotā svētku uguņošana, kas tikšot veltīta padomju karaspēka paveiktajai Rīgas "atbrīvošanai" no vācu okupācijas, aģentūrai LETA pavēstīja ministrijā.

ĀM atgādina, ka Latvijai un pārējām Baltijas valstīm šī "atbrīvošana" nozīmēja vēl vienu gandrīz 50 gadu ilgu okupācijas periodu.

Ministrija uzsver, ka Latvija kategoriski noraida pēdējā laikā Krievijā valdošos centienus pārrakstīt vēsturi pēc sava prāta un attaisnot staļinistu pastrādātos noziegumus Otrā pasaules kara laikā, tostarp tādus starptautisko tiesību pārkāpumus kā 1939.gada 23.augustā noslēgto Molotova-Ribentropa noziedzīgo vienošanos par ietekmju sfēru sadali Eiropā.

Šī prettiesiskā Padomju Savienības un nacistiskās Vācijas vienošanās pavēra ceļu Otrā pasaules kara sākumam, Padomju Savienības agresijai pret Latviju, kā arī Latvijas okupācijai un aneksijai, kuru par nelikumīgu atzinusi pasaules demokrātisko valstu kopiena, teikts ĀM paziņojumā.

ĀM uzsver, ka, apsveicot nacisma sagrāvi, pasaulei tiek atgādināts, ka Latvijai, Lietuvai un Igaunijai brīvības un neatkarības atjaunošana notika nepilnus 50 gadus vēlāk, jo Sarkanās armijas ienākšana nozīmēja padomju okupācijas atjaunošanu.

Maskavā plānoto svētku uguņošanu par godu 75.gadadienai kopš padomju karaspēka veiktās Rīgas "atbrīvošanas" no vācu okupācijas Latvija uzskata par nedraudzīgu rīcību.

Līdzīga satura pasākums, gan ar krietni mazāku vērienu, svētdien ir pieteikts arī Rīgā.

Top komentāri

Atbrīvotāji
A
Maskavu atbrīvoja no latviešiem jau 1937.gadā!
Kira
K
Vai, vai, vai kada liekuliba no Latvijas AM, tad kapec lidz sodienai Pardavgava nav AM nojaukusi Uzvaras parka okupacijas pipeli? Ir pretigi, ka AM vemstas, bet neko nedara, lai likvidetu Latvija Krievijas okupacijas sekas, piemineklus, simbolus, kuri katru dienu apkauno un pazemo latviesu naciju.
Svins
S
Sāksim svinēt Napoleona uzvaras, piemēram, Maskavas atbrīvošanu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē