Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ašeradens: Sarežģītā piecu partiju koalīcijā nopietnu nodokļu reformu īstenot nav iespējams

Sarežģītā piecu partiju koalīcijā nopietnu nodokļu reformu īstenot nav iespējams, uzskata partiju apvienības Jaunā vienotība līderis Arvils Ašeradens.

Saeimas deputāts aģentūrai LETA atzina, ka koalīcijā, kurā ir piecas ļoti dažādas partijas ar ļoti dažādām vērtībām un redzējumu par sabiedrisko labumu, būtiskas nodokļu reformas nav iespējamas.

"Mūsu uzdevums, sastādot nākamā gada budžetu, ir izpildīt valdības solījumus - veselības nozares darbinieku algas, pedagogu algas, garantētais minimālais ienākuma līmenis. Finanšu ministrija piedāvāja izmaiņa darbaspēka nodokļos, kas nepalielina kopējo slogu, bet atrisina jautājumu," teica politiķis, norādot, ka tiekot strādāts pie vairākiem scenārijiem, par kuriem skaidrība varētu būt nākamo divu nedēļu laikā.

Jautāts, vai tas, ka esošajā koalīcijā nav iespējams īstenot nopietnas nodokļu reformas, nozīmē, ka līdz pat šīs valdības darba beigām nodokļu sistēma netiks mainīta, Ašeradens atbildēja, ka valdības veidošanas laikā tika solīts nodokļu sistēmu pārskatīt tikai vienreiz, līdz ar to nelielās izmaiņas, ko iecerēts veikt tagad, varētu būt arī vienīgās līdz pat 2022.gadam.

Runājot par nākamā gada budžeta veidošanu, Ašeradens skaidroja, ka patlaban ir noslēdzies sarunu pirmais raunds, kur premjers tikās ar visām koalīcijas partijām, vienojoties par iepriekšminētajiem uzdevumiem. Lai arī sākotnēji uz Saeimu plānots virzīt izmaiņas nodokļu sistēmā, politiķis uzskata, ka pašlaik nav pamata apšaubīt iekļaušanos budžeta pieņemšanai atvēlētajā laika rāmī.

Jau vēstīts, ka vairāki koalīcijas partneri norādījuši, ka FM nodokļu izmaiņu piedāvājums vēl būs jāpārveido, tāpēc tas netika skatīts 18.augusta valdības sēdē.

FM piedāvā ieviest nodokļu izmaiņas trijos posmos, sākotnēji iezīmējot veselības apdrošināšanas obligāto maksājumu piecu procentpunktu apmērā, nepalielinot kopējo darbaspēka nodokļu slogu, bet pārdalot valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa un solidaritātes nodokļa likmes. Veikto nodokļu pasākumu kopējo izmaiņu rezultātā fiskālā ietekme uz valsts kopbudžetu ir plus 66,2 miljoni eiro 2021.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē