Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Augulis: Latvija ir viena no ES līderēm ceļu satiksmes drošības uzlabošanā

Latvija ir viena no Eiropas Savienības (ES) līderēm ceļu satiksmes drošības uzlabošanā, pirms šonedēļ gaidāmās Starptautiskā Transporta foruma (ITF) ministru paneļdiskusijas par transporta drošību šajā gadsimtā un apaļā galda diskusijas par vienlīdzīga, droša un efektīva autotransporta nosacījumiem, uzsvēra satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Satiksmes ministrijā (SM) aģentūru LETA informēja, ka Augulis no 22.maija līdz 25.maijam uzturēsies darba vizītē Vācijā, kuras laikā uzrunās ITF dalībniekus un piedalīsies vairākās ministru sesijās Leipcigā. Latvija šogad pirmo reizi ir ITF prezidējošā valsts, tāpēc konferences ietvaros Latvija prezentēs transporta nozares prioritātes un aktualitātes, informēs pārējās dalībvalstis par Latvijas Prezidentūras darbības virzieniem un aicinās citas valstis dalīties ar savu pieredzi.

Augulis Leipcigā atklās samitu, uzstāsies ITF ministru paneļdiskusijā par transporta drošību 21.gadsimtā un apaļā galda diskusijā par vienlīdzīga, droša un efektīva autotransporta nosacījumiem, kurā uzrunās savus kolēģus, aicinot apzināties, ka ir jāiegulda liels darbs, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošības situāciju. "Latvija ir viena no ES līderēm ceļu satiksmes drošības uzlabošanā, kas panākts īstenojot daudzus pasākumus iepriekšējo 25 gadu laika posmā. Mums kopīgi jāpanāk, lai nākotnē ceļu satiksmes negadījumos nebūtu bojāgājušo un ievainoto," diskusijā plāno uzsvērt Augulis.

Tāpat satiksmes ministrs atgādinās, ka labākie instrumenti, lai cilvēku kļūdas, neuzmanība vai apzināta rīcība neradītu letālas vai traumējošas sekas ceļu satiksmē, ir Drošas sistēmas (Safe System) un Nulles vīzijas (Vision Zero) koncepcijas, kā arī Inteliģentās transporta sistēmas.

Ministru paneļdiskusijās laikā plānots iepazīstināt ITF dalībvalstu transporta ministrus ar prezidentūras laikā paveikto, kā arī diskutēt par galvenajām tēmām: globālo piegāžu ķēžu loģistiku un drošību, globālo terorismu, draudu novēršanu, drošības izaicinājumiem transporta nozarē, ceļu satiksmes drošības uzlabošanu, drošību aviācijas sektorā, transporta datu un transporta sistēmu drošību, transporta servisu nepārtrauktības nodrošināšanu.

Savukārt ITF ietvaros ministram ir plānotas vairākas divpusējās tikšanās, tai skaitā ar ITF ģenerālsekretāru Jangu Tae Kimu, Starptautiskās Automobiļu federācijas prezidentu Žanu Todu un Starptautiskās Autotransporta savienības (IRU) prezidentu Kristiānu Labro, kā arī Azerbaidžānas Transporta, komunikāciju un augsto tehnoloģiju ministru Raminu Guluzadi un Bulgārijas Transporta, informācijas tehnoloģiju un komunikāciju ministra vietnieku Angelu Popovu.

Satiksmes ministru darba vizītē pavada ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, kā arī Satiksmes ministrijas Autosatiksmes un Starptautisko sadarbības projektu koordinācijas departamenta pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē