Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Augustā klajā nāks Āboltiņas memuāri

Augusta otrajā pusē iznāks bijušās politiķes, jaunās Latvijas vēstnieces Itālijā Solvitas Āboltiņas memuāri, kuros tiks mēģināts sabiedrībai skaidrot viņas apsvērumus dažādu politisko lēmumu pieņemšanā, šodien žurnālistiem pastāstīja Āboltiņa.

Grāmata iznāks 22.augustā. To veido pieci autori, kuri intervijās Āboltiņai mēģina uzdot jautājumus, kas interesē un satrauc sabiedrību. Uz šiem jautājumiem, kā norādīja Āboltiņa, viņa jau savulaik mēģinājusi atbildēt, taču atbildes palikušas nesadzirdētas.

"Tā ir mana iespēja pateikt savu viedokli par ļoti daudziem kontroversāli vērtētiem notikumiem," skaidroja Āboltiņa.

Viņa pastāstīja, ka grāmata taps no "godīga stāsta pieciem dažādiem autoriem, kas pēc tam mēģinās uzzīmēt Āboltiņas portretu". Grāmatā apskatīto jautājumu loks stiepsies gan laika posmā pirms Āboltiņas ienākšanas politikā, gan arī laikā, kad viņa aktīvi tajā darbojusies.

Āboltiņa atklāja, ka grāmatas autori gribējuši pajautāt teju vienu un to pašu - gan par kādreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojumu Nr.2, viņas mandātu 12.Saeimā, bijušās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) valdības krišanu un citām politikas aktualitātēm.

"Tie ir jautājumi, kas aizvien tiek traktēti vienpusēji, un man nav bijusi iespēja par to izteikties," teica Āboltiņa, piebilstot, ka grāmata savā ziņā kalpošot arī kā mītu atspēkošana.

Grāmatā mēģinās atklāt Āboltiņas subjektīvos apsvērumus, piemēram, par to, kāpēc viņa nekļuva par premjerministri pēc Valda Dombrovska valdības, kāpēc viņa šo amatu vēlējusies pēc Straujumas.

"Tā būs mana subjektīvā attieksme, skaidrojums vienam vai otram lēmumam. Piemēram, kāpēc es paņēmu [Jāņa] Junkura mandātu, vai man to no mana viedokļa vajadzēja vai nevajadzēja darīt," skaidroja Āboltiņa.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien Rīgas pilī Āboltiņai pasniedza akreditācijas vēstules, kas ļauj viņai kļūt par Latvijas vēstnieci Itālijā.

Likums nosaka, ka vēstniekus pēc ārlietu ministra un Saeimas Ārlietu komisijas kopēja saskaņota priekšlikuma amatā ieceļ un no amata atlaiž Valsts prezidents.

Āboltiņa šogad februārī sāka darbu Ārlietu ministrijas (ĀM) Eiropas departamenta direktores amatā un viņai piešķirts padomnieka diplomātiskais rangs.

Āboltiņa pērn bija paziņoja, ka noliks deputātes mandātu pirms 12.Saeimas sasaukuma beigām, jo iecerējusi atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Vienotības valde pērn novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad Vienotība sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Top komentāri

ārīgs prātiņš?
ā
Vēl nav kauna līst ar saviem "memuāriem"? Cik dumjam cilvēkam vajag būt, lai vēl nesaprastu, ka ir izgāzies kā veca sēta?
klajā nāks
k
meluāri.
Jautājums ?
J
Tauta runā un Solvita nav atbildējusi uz sekojošo jautājumu - Tavs "uzņēmīgais" vīrs arī tagad un pirms Tu bji pie Siles, prata uzvarēt lielos valsts iepirkuma konkursos ? Kam Tu to pavēlēji un, kas Tev gādāja šos pasūtījumus ? Un vai Tu lielus otkatus saviem labdariem devi ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē