Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Čigāne: Latvijai jābūt ES dalībvalstu kodolā

"Latvijas interesēs ir ekonomiski stipra un politiski stabila Eiropas Savienība, tostarp konkurētspējīga eirozona. Lai to panāktu, mums jārod efektīvākie risinājumi eirozonas stiprināšanai. Esam ieinteresēti vienotā Eiropā, taču, ja atsevišķas dalībvalstis virzās uz ciešāku integrāciju savā starpā, tad Latvijai ir svarīgi būt šo valstu kodolā," ceturtdien, 30.novembrī, pēc sēdes uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (Vienotība/Par!).

Ekonomikas un monetārā savienība ir pakļauta dažādām pārmaiņām, taču tās stabilitātē lielu lomu spēlē labi funkcionējoša finanšu sistēma. Lai stiprinātu eirozonu, svarīgi padziļināt Ekonomikas un monetāro savienību. Saskaņā ar Eiropas Komisijas publicēto pārdomu dokumentu turpmākai Ekonomikas un monetārās savienības pilnveidei ir iespējami vairāki risinājumi, akcentēja Čigāne.

Pēdējos mēnešos Eiropā  ir pastiprinājušās diskusijas par Ekonomikas un monetārās savienības padziļināšanu, tostarp izteiktas idejas par eiro zonas iestāžu spēcināšanu un  lielāku pilnvaru deleģēšanu Briselei. Tomēr Latvijas interesēs būtu saglabāt pilnvaras dalībvalstīm pašām pieņemt lēmumus tādā pašā apmērā, kā līdz šim, sacīja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

Lai Eiropas Savienība sekmīgi attīstītos, solidaritāte dalībvalstu starpā ir svarīga, valstīm jāapzinās, ka ir kopīgi likumi, kas jāievēro, pēc sēdes sacīja Čigāne, piebilstot, ka ar lielu interesi tiek gaidīti Eiropas Komisijas priekšlikumi Ekonomikas un monetārās savienības padziļināšanai, ko plānots publicēt 6.decembrī.

Eiropas lietu komisija ceturtdien sēdē apstiprināja Latvijas nacionālo pozīciju 4.decembrī gaidāmajai Eirogrupas sanāksmei un 5.decembrī plānotajai Eiropas Savienības Ekonomikas un finanšu ministru padomei.

Top komentāri

4.vara
4
Latvijai ir jābūt kopā ar Poliju un Ungāriju. Čigāne var doties uz kodolu vai kodolā vai zem kodola personīgi.
fakts
f
čigāne ir viena no tiem politikāņiem, kas visvairāk padarīja, lai Latvija būtu ES beztiesīga perifērija.
ruksis
r
Čigānei jāaizver mute. Lai iet pačabināties ar Viņķeli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē