Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dūklavs: Ražas zudumi Latvijā un Igaunijā sausuma dēļ ir ļoti lieli

Lauksaimniecības kultūru ražas zudumi Latvijā un Igaunijā sausuma dēļ šogad ir ļoti lieli, pēc tikšanās ar Igaunijas lauku attīstības ministru Tarmo Tammu atzina zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Zemkopības ministrijā (ZM) informēja, ka trešdien, 12.septembrī, Dūklavs Tallinā tikās ar Igaunijas lauku attīstības ministru, lai apspriestos par abu valstu kopīgo nostāju jautājumā par nepieciešamo Eiropas Savienības (ES) atbalstu Latvijas un Igaunijas lauksaimniekiem, kuri cietuši lielus zaudējumus šīs vasaras ilgstošā sausuma dēļ.

"Šīs vasaras sausums nodarījis postu un zaudējumus ne tikai Latvijas un Igaunijas lauksaimniekiem, bet arī cituviet ES. Ar Igaunijas lauku attīstības ministru Tarmo Tammu bijām vienisprātis, ka ES šādu ārkārtēju situāciju radītās negatīvās sekas jāuztver ar lielāku izpratni un dalībvalstis sagaida lielāku atbalstu no Eiropas Komisijas, tajā skaitā adekvātas kompensācijas lauksaimniekiem, jo ražas zudumi Latvijā un Igaunijā ir ļoti lieli," sacīja zemkopības ministrs.

Abu Baltijas valstu ministri arī pārrunāja, kādu atbalstu līdz šim Latvija un Igaunija sniegusi saviem lauksaimniekiem, kas cietuši no lielā sausuma postošajām sekām.

Saskaņā ar ZM sniegto informāciju, Igaunijas lauku attīstības ministru arī interesēja, kā Lauku atbalsta dienests spēj operatīvi un efektīvi apzināt cietušās platības, lai pēc iespējas ātrāk var veikt atbalsta maksājumu izmaksas.

Saskaņā ar provizoriskiem aprēķiniem sausuma radītie zaudējumi Latvijā lopkopībā ir 100,5 miljoni eiro, augkopībā - 165,6 miljoni eiro, bet mežsaimniecībā - 92,9 miljoni eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē