Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Eksdeputāts Lagzdiņš: JKP un KPV LV koalīcijas pamatā ir "ieliktas divas bumbas"

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un KPV LV veidotā koalīcijā būtu "ieliktas divas bumbas", kuru pamatā ir personālijas - Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) un JKP līderis Jānis Bordāns, intervijā Rietumu radio pauda Jānis Lagzdiņš, kurš pildīja Saeimas deputāta pienākumus no 5. Saeimas līdz 9. Saeimas sasaukumam.

Abu jauno, lielo partiju līderi ir personas, kuras savas politiķa ambīcijas stāda augstāk par valsts kopējām interesēm, uzskata Lagzdiņš, piebilstot, ka Gobzems un Bordāns nespēj iziet uz kompromisiem, kas ir sevišķi svarīga spēja sadrumstalota parlamenta situācijā.

"Tieši tagad, kad kompromiss ir tik ļoti nepieciešams, viņi nespēj pieņemt šo vienkāršo patiesību, kas ir sekmīga valdības un parlamenta darba pamats," sacīja Lagzdiņš.

Vaicāts par ieilgušo valdības veidošanas procesu, ilggadējais deputāts bija kritisks, uzsverot, ka JKP un KPV LV līderi nespēj vienoties ar to sabiedrības daļu un politiķiem, kuri domā mazliet citādi.

Vaicāts, ko sagaida no Gobzema valdības, ja to apstiprinās, Lagzdiņš pauda viedokli, ka tā būs ļoti īslaicīga, un tajā valdīs haoss.

Viņaprāt, Gobzems neuzskata par nepieciešamu vienoties par valdības deklarāciju un darbu plānu.

"Tas ir, strādāsim, kā gadās," sacīja Lagzdiņš, piebilstot, ka ar šādu darba metodi tiek ielikts haoss un neprognozējamība, kas ir ļoti bīstami, domājot par valsts drošību un finansēm.

Salīdzinot šī sasaukuma valdības veidošanas procesu ar 6. Saeimu, kad parlamentā ievēlētas tika deviņas partijas, Lagzdiņš sacīja, ka arī toreiz valdība bija sadrumstalota, taču visu noteica personālijas - cilvēki, kuri toreiz vadīja Saeimas frakcijas un partijas, bija ar pieredzi un spējīgi rast kompromisus.

"Valdība jau varētu būt vēl sadrumstalotāka, bet ir nepieciešams rast kompromisus, nevis domāt par savu priekšvēlēšanu ambīciju turpināšanu," uzsvēra Lagzdiņš.

Viņaprāt, ir neizbēgami, ka lielās partijas, kuras ieguvušas 16 vietas parlamentā, laika gaitā sašķelsies ambiciozo līderu nedemokrātisma dēļ.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis pagājušajā nedēļā Ministru prezidenta amatam nominēja KPV LV kandidātu Aldi Gobzemu. Pirms viņa šim postenim tika nominēts Bordāns, kuram valdību izveidot neizdevās. Savukārt Gobzems patlaban darbam Ministru kabinetā piedāvā veidot piecu partiju koalīciju, kurā ietilptu KPV LV, JKP, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība, kā arī Jaunā Vienotība. Partneri pagaidām Gobzemam nav devuši skaidru atbildi, vai būtu ar mieru strādāt šādā valdības sastāvā.

Top komentāri

LJ
L
Deputāta J.L. jaunības bilde. Diez, kā tagad izskatās?
Apčidrinskis
A
Žests pa saeimas logu ar divām bumbām?
Lūk
L
Lagzdiņs-skaidrs bolseviku piemērs praksē.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē