Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Golubeva paužam neatlaidīgu atbalstu Ukrainas atjaunošanai

Pirmdien, uzrunājot klātesošos Prāgā notiekošajā Parlamentārajā konferencē par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Marija Golubeva sacīja, ka "pauž neatlaidīgu atbalstu Ukrainas atjaunošanai un ticību Ukrainas tautas spējai pieņemt visus nepieciešamos lēmumus, lai panāktu Eiropas Savienības dalībvalsts statusu pēc iespējas ātrāk".

Konferences dalībnieki sprieda par atbalsta veidiem Ukrainai gan īstermiņā, gan ilgtermiņā, kā arī par paplašināšanās politikas perspektīvām Austrumu partnerības un Rietumbalkānu valstīm kopumā.

“Ļoti būtiska ir diskusija ne tikai par to, kā palīdzēt Ukrainai uzvarēt karā, bet arī par to, kā atjaunot Ukrainu,” uzsvēra M.Golubeva, norādot, ka atbalsts Ukrainas atjaunošanai nepieciešams jau šobrīd.

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti aicināja pēc iespējas ātrāk ieviest vīzu piešķiršanas aizliegumu Krievijas pilsoņiem, kas vēlas apmeklēt Eiropas Savienības valstis.

Parlamentārieši diskutēja arī par ārlietu, drošības un aizsardzības politikas prioritātēm un aktuālajiem jautājumiem, īpaši uzsverot Eiropas Savienības Stratēģiskā kompasa nozīmību stratēģiskās autonomijas un kopējo aizsardzības spēju stiprināšanā, tai skaitā cīņā ar dezinformāciju un hibrīdajiem apdraudējumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē