Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iekšlietu ministrs aicina nepakļauties provokācijām un nekurināt nacionālo naidu

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), saistībā ar Rīgas mikrorajonos izplatītajiem uz nacionālā naida kurināšanu vērstajiem plakātiem, kuros ir attēlots Rīgas domes priekšsēdētājs, uzskata, ka atbildīgajiem iekšlietu dienestiem ir jāreaģē uz jebkuru provokāciju, un ir pārliecināts, ka šo provokāciju organizatori tiks saukti pie likumā noteiktās atbildības, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

"Nacionālas un etniskas dabas naida kurināšana nav pieļaujama, tāpēc atbildīgie iekšlietu dienesti nodrošinās, lai tiktu ievērots likums un saukti pie atbildības tie, kuri ar savām provokatīvajām darbībām apdraud iedzīvotāju drošību un sabiedrisko kārtību. Es kā iekšlietu ministrs uzskatu, ka nav pieļaujama Latvijas iedzīvotāju provocēšana un dalīšana pēc etniskās piederības. Jebkuri mēģinājumi to darīt ir nosodāmi. Provokatori tiks saukti pie likumā noteiktās atbildības," norāda Ģirģens.

Saistībā ar Rīgas mikrorajonos izplatītajiem uzsaukumiem, Valsts policija uzsākusi Kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 78.panta pirmās daļas par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu. Informācija nodota arī Valsts drošības dienestam.

Savukārt attiecībā uz sestdien gaidāmajām sapulcēm pie Rīgas domes, lai izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma, Valsts policija monitorē situāciju sadarbībā ar Valsts drošības dienestu, un kārtības nodrošināšanai ir atbilstošs sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plāns. 

Ceturtdien Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) Rīgas nodaļa ārkārtas sēdē nolēma atsaukt mītiņa pieteikumu, kas paredzēja 1000 cilvēku protesta akciju Rātslaukumā sestdien, 9.februārī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē