Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kariņš: Esmu gatavs turpināt sadarbību ar visiem ministriem

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir gatavs turpināt sadarbību ar visiem ministriem, komentējot uzvirmojušās nesaskaņas koalīcijā saistībā ar premjera izteikumiem par veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) darbu, žurnālistiem pauda Kariņš.

Kariņš atturējās vērtēt partiju apvienības Attīstībai/Par! pārstāvju pausto kritiku par Ministru prezidenta nostāju Covid-19 krīzes laikā, tajā skaitā saistībā ar premjera izteikumiem par veselības ministri. Vienlaikus Ministru prezidents norādīja, ka galvenais ir, ka valdība vienojas par skaidru un izlēmīgu rīcību.

"Pandēmija izplatās neatkarīgi no tā, ko kāds domā par šo vīrusu. Vakar un šodien piedzīvojam saslimstības antirekordu. Mums ir skaidra stratēģija, un rīt uzklausīsim ekspertus. Ja nerīkosimies strauji, varam nonākt situācijā, kad slimība izplatās nekontrolēti ar plašām negatīvām sekām. Jo ilgāk nogaidīsim, jo grūtāk būs," pauda Kariņš.

Aicināts vērtēt valdības stabilitāti, Kariņš atzina, ka, ceturtdien izskatot 2021.gada budžetu un trešdien septiņas stundas diskutējot koalīcijā, partneri pierādījuši, ka domu dažādība nav nekas slikts, un galvenais ir vienoties par kopīgu rezultātu. "Šādā veidā turpināsim arī pandēmijas sakarā," piebilda premjers.

Lūgts konkrētāk atbildēt uz jautājumu par valdības stabilitāti, Kariņš uzsvēra: "Ar visiem ministriem esmu sadarbojies un esmu gatavs turpināt sadarboties."

Kā ziņots, Kariņš un Viņķele jau iepriekš bija apmainījušies ar asākiem viedokļiem par katra atbildību Covid-19 krīzes vadīšanā, bet "eļļu ugunī" pielēja Kariņa intervija žurnālam Ir, kurā viņš paziņoja, ka ir neapmierināts ar veselības ministres Viņķeles tempu Covid-19 jautājumos.

Kariņš intervijā uzsvēra, ka valdība četras nedēļas aktīvi seko, ko paši mediķi saka par sistēmas spēju tikt galā. Pagājušajā nedēļā pirmo reizi Veselības ministrija pati sasaukusi savu iekšējo krīzes vadības grupu, lai sāktu slimnīcu pārkārtošanu un atbrīvotu vairāk gultu potenciālajiem Covid-19 slimniekiem. "Pirms tam pati sistēma nebija gatava pieņemt, ka krīze aug ļoti dramatiski. Temps, kādā tiek saprasta situācija un piedāvāti risinājumi, ir sen par lēnu," izteicās Kariņš.

Premjers uzsvēra, ka ir dziļi neapmierināts ar veselības ministres tempu un kā valdības vadītājs uzņemas atbildību, ka nav spiedis rīkoties ātrāk.

Reaģējot uz Kariņa sacīto, partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) līderi Juris Pūce un Daniels Pavļuts pauda kritiku par premjera nostāju Covid-19 krīzes laikā, tajā skaitā saistībā ar premjera izteikumiem par veselības ministri.

"Man mācīja, ka lielu krīžu vadībā principiāli ir paļauties uz ekspertiem, sadarboties komandā un komunicēt izlemtus jautājumus, nevis pretrunīgus apgalvojumus. Ļoti negribētos, ka pandēmijas pārvarēšanā mēs sāktu atkāpties no principiem. Īpaši no kuģa kapteiņa - premjera - puses," pauda AP līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Pūce.

Savukārt AP līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas vadītājs Pavļuts akcentēja, - ja viņam pandēmijas apstākļos jālemj, vai paļauties uz veselības ministres, sabiedrības veselības maģistres Viņķeles un ekspertu redzējumu vai arī premjera "izjūtu", tad AP politiķis pauž, ka vienmēr izvēlēsies paļauties uz veselības ministri un ekspertiem.

"Vētrā uz kuģa tiltiņa vajadzīgs kapteinis, kas uzticas savai komandai un vieš paļāvību, nevis risina savas bailes un bezpalīdzību, meklējot vainīgos," izteicās Pavļuts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē