Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kažociņš Putina dižošanos ar arsenālu salīdzina ar nacistu vadoņu runām

Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojums par jauniem Krievijas izstrādātiem kodolieročiem līdzinās nacistu vadoņu runām Berlīnē Otrā pasaules kara beigās, pirmdien Latvijas radio raidījumā Krustpunktā atzina bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Kažociņš.

Pašreizējais Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nacionālās drošības padomnieks un Nacionālās drošības padomes sekretārs intervijā paziņoja, ka Putinam militārās spējas "ir tas, ar ko vēl var izcelties, jo citus vēstījumus ir grūti atrast."

"Ir gan vēl vēsture - īpaši Lielais tēvijas karš (Otrais pasaules karš). Vēstures attīstība un militārā vara," piebilda bijušais SAB direktors.

Kažociņš nedomā, ka šāds Putina paziņojums būtu tikai Krievijas sabiedrībai adresēta "iekšējā pasaciņa". Viņš atgādināja, ka pirms vairākiem gadiem jau bija neveiksmīgi izmēģinājumi ar Krievijas starpkontinentālās ballistiskās raķetes Bulava palaišanu, tāpēc varētu būt apšaubāma Krievijas spēja apbruņoties ar jauniem ieročiem.

"Ja salīdzinām kādas problēma bija ar Bulava raķeti, tad īpaši gludi negāja šis process, taču tagad domāt, ka pēkšņi nez no kurienes parādījušies jauni superieroči... Negribētu taisīt tādu salīdzinājumu, taču tā runāja vienā bunkurā 1945. gadā, kaut kur netālu no Berlīnes," norādīja Kažociņš.

Kažociņš gan vērsa uzmanību, ka Putina paziņojumu nevajadzētu novērtēt arī par zemu, turklāt nav zināms kādu informāciju saņem prezidents Putins no saviem padotajiem.

Ņemot vērā iepriekšminēto Kažociņš atgādināja, ka ir jāturpina domāt par "cietās" un "maigās" drošības stiprināšanu.

Putins nesen paziņoja, ka Krievija ir izstrādājusi jaunus kodolieročus, tostarp spārnoto raķeti un zemūdens aparātu, ko ienaidnieks nespēšot pārtvert.

Tāpat Krievija svētdien paziņojusi, ka veiksmīgi izmēģinājusi hiperskaņas ātruma raķeti Kinzhal, ko Putins nodēvējis par "ideālo ieroci".

Prezidents savā uzrunā norādījis, ka raķetes Kinzhal ātrums desmit reizes pārsniedz skaņas ātrumu un tā var pārvarēt pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Putins arī paziņojis, ka Krievija izmēģinājusi jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti Sarmat, kuras darbības rādiuss un kodolgalviņu skaits pārsniedzot līdz šim sasniegto.

Top komentāri

Ādmīdiņš
Ā
Ne tikai dižājas ar arsenālu, bet fotografējas ar pistoli rokās..., un tas jau liecina, ka diktators dara visu, lai provocētu ārvalstu līderus, atrastu ārējo ienaidnieku un glābtu Krieviju no sabrukuma.
Zobs Kaulā NEBALSOTĀJS
Z
Ir interesanti,ka laikākad britu PM draud slēgt britu raidsstaciju Krievijā par Britānijā nepierādītu slepkavibu, viņu aģents Latvijā līdzīgi nepamatoti un izaicinoši izsakās pret Krieviju.
Onslow
O
brīnumieroču kratīšana ir kā Hitlera mēģinājums pavērst karu sev par labu - nezinu KO ar to domā Pūķins,bet ceru,ka tas ir uz ""proletariātu"" kurš nu sajūsmā balsos par viņu.Bet tā draudēšana ar ieročiem nav jauna vēsma - to ir darījis jau Hrušķovs un šodien Kims...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē