Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kučinskis: Latviju neapmierina plānotais finansējuma sadalījums nākamajā ES budžeta projektā

"Latviju neapmierina plānotais finansējuma sadalījums, it īpaši Kohēzijas fondu jomā, bet mēs esam gatavi nenogurstoši strādāt, lai rastu pieņemamu risinājumu," piektdien norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), tiekoties ar Vācijas, kā arī Baltijas valstu un valdību vadītājiem.

Tikšanās reizē, kurā piedalījās Kučinskis, Vācijas kanclere Angela Merkele, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kā arī Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass, tika apspriesti Eiropas Savienībai (ES) nozīmīgi jautājumi.

Runājot par ES daudzgadu budžetu, Kučinskis norādīja, ka visu četru valstu interesēs ir laicīga vienošanās par šo budžetu, vienlaikus uzsverot, ka kvalitāte ir svarīgāka par laiku.

Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi, kas skar drošību Eiropā un aktualitātes, kas saistītas ar Lielbritānijas izstāšanos no ES jeb Brexit.

Tāpat tika norādīts, ka iekšējās drošības jomā uzlabota sadarbība policijas dienestu starpā, robežu apsardzes stiprināšana, droša kibertelpa – tie ir virzieni, par kuriem tiks runāts septembra Eiropadomē Zalcburgā, un ko šajās jomās ir iespējams izdarīt vairāk. 

Savukārt, attiecībā uz Brexit jautājumu valstis apliecināja gatavību šo aktualitāti risināt oktobrī gaidāmajā Eiropadomē Briselē.

Savukārt, runājot par drošību Eiropā, visas puses bija vienisprātis, ka attieksme pret Krieviju nav maināma, kamēr netiek izpildītas savulaik noslēgtās Minskas vienošanās.

Pirms šīs tikšanās Viļņā norisinājās arī Latvijas Ministru prezidenta Kučinska un Vācijas kancleres Merkeles divpusējā tikšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē