Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kučinskis pagaidām nav piekritis būt ZZS Rīgas mēra amata kandidāts

Saeimas deputāts un iepriekšējais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pašlaik nav piekritis būt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgas mēra amata kandidāts ārkārtas vēlēšanās, bet sarunas par šo jautājumu vēl turpinās, aģentūrai LETA pastāstīja politiķis.

Deputāts skaidroja, ka viņu mudina uzņemties kandidēšanu, bet šis process ir sarežģītāks par to, vai "būt vai nebūt" domes priekšsēdētājam, jo sākotnēji ZZS ir jāiekļūst Rīgas domē ar labiem rezultātiem. Lai to panāktu, partiju apvienībai ir jāizvirza labs mēra amata kandidāts, pauda Kučinskis.

Kučinska kolēģis, Saeimas deputāts Viktors Valainis (ZZS) aģentūrai LETA pauda uzskatu, ka Kučinskis būtu labākais no līdz šim izskanējušajiem mēra amata kandidātiem, ņemot vērā, cik, viņaprāt, spilgti viņš sevi ir parādījis kā Valmieras domes priekšsēdētājs un Ministru prezidents. Reizē Valainis norādīja, ka Kučinskim pašam jāpieņem lēmums, vai viņš vēlas kandidēt uz šo amatu.

Tāpat par to vēl būtu jālemj gan ZZS, gan Kučinska pārstāvētajai Liepājas partijai, kas ir Zaļo un zemnieku savienības sadarbības partija, skaidroja Valainis. Reizē viņš pauda viedokli, ka Kučinska kandidatūras izvirzīšanas gadījumā ZZS sevi ļoti nopietni pieteiktu ievēlēšanai Rīgas domē.

Kā ziņots, Saeimas opozīcijas deputāts Aldis Gobzems debatēs Saeimā ceturtdien izteicās, ka labprāt Rīgas domes vēlēšanās balsotu par "gudru un saimniecisku cilvēku Kučinski" kā Rīgas mēra amata kandidātu, ja viņš izlemtu kandidēt.

Pēc parlamenta pieņemtā lēmuma par Rīgas domes atlaišanu tiek sagaidīts, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 25.aprīlī.

 

Top komentāri

inga
i
ja nu ZZS šķiet, ka vēl nav gana daudz riebeklību sastrādāts, tad tiešām kandidēšana Rīgas domes vēlēšanās būtu izcilākā riebeklība, ko vēl var pagūt izdarīt. ZZS taču labi zina, kā viņiem ir gājis Rīgā, kur NEKAD nav izdevies pārkāpt slieksnim. Nekad! Es, piemēram, ļoti labi atceros, ka ZZS nesavāktie procentiņi ļooooti noderēja nomināli lielākos punktus savākušajai Gņila+Amerika bandai, lai uz puņķiem sastiķētu koalīciju un vēl pāris gadiņus pašeptētos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē