Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kučinskis: Pirms lemt par ārkārtas situāciju lauksaimniecībā, nepieciešami zaudējumu aprēķini

Pirms lemt par ārkārtas situāciju lauksaimniecībā, nepieciešami zaudējumu aprēķini, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars aģentūrai LETA sacīja, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) vēl nav vērsies pie Ministru prezidenta ar lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā ilgstošā sausuma dēļ.

"Pirms lemt par tālāko rīcību, nepieciešama informācija par reālo situāciju lauksaimniecībā, nepieciešamo kompensācijas apmēru un kādi kopumā ir ekonomiskie aprēķini," pauda Vaivars.

Jau ziņots, ka ilgstošā sausuma dēļ ārkārtas situāciju lauksaimniecībā lūdz izsludināt Ventspils, Kuldīgas, Kandavas, Saldus un citos novados. Pašvaldībās ar iesniegumiem vērsušies daudzi lauksaimnieki, norādot, ka kopš maija sākuma laikapstākļi bijuši lauksaimniekiem īpaši nelabvēlīgi - maija otrajā un trešajā, kā arī jūnija pirmajā dekādē nokrišņi nav novēroti nemaz vai bijuši minimāli, kā rezultātā no pārmērīga sausuma cietušas būtiskas lauksaimniecības zemju un kultūraugu platības.

Top komentāri

TautPartija
T
Pirms lemt par Vislatvijas apstulbumu un valsts sabrukumu ir nepieciešami izšņukurēsanas un apdebīlošanās aprēķini.
Łimončik kpss biedr
Ł
Łimončiks par ko tu lops algu sańem.Kur aprēkjini?Vai tu tikai peoti savad shēmas rēkināt?Tu exi tautas kalps tad davai strādā vai ej ratā.
kompensācijas kā priekšvēlēšanu ier
k
ZZS priekšvēlēšanu kampaņas galvenais (uz vienīgais) ierocis- Dūklava kompensācijas. Es NA vietā arī prasītu kompensācijas, - piemēram- uz koncertu neatnāk pilna zāle- Dacei Melbārde lūdzu kompensāciju. un uz mūsu rēķina
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē