Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kučinskis: Šovasar bija skaistākie Dziesmu un deju svētki

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien, 19. jūlijā, Rīgā tikās ar XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku organizatoriem. Uzrunājot klātesošos, Kučinskis izteica pateicību par labi noorganizētajiem svētkiem, veicinot iedzīvotājos vienotības sajūtu, kā arī piederības sajūtu savai valstij.

"Šovasar bija skaistākie Dziesmu un deju svētki. Tik daudz smaidošus cilvēkus Rīga vēl nebija redzējusi. Šie bija svētki, kas cilvēkiem, kuri savulaik aizbraukuši no Latvijas, lika aizdomāties, vai neatgriezties mājās," sacīja Kučinskis.

Tikšanās reizē ar Dziesmu un deju svētku organizatoriem piedalījās arī kultūras ministre Dace Melbārde (NA). Viņa uzsvēra to cilvēku, kuri piedalījās svētku organizēšanā, lielo profesionalitāti un darbspējas.

"Brīžiem šķiet, ka teju visi zina, kā ir jāorganizē Dziesmu svētki, bet patiesībā ir tikai daži, kuri to tiešām māk darīt. Tik lielus svētkus organizēt nav vienkārši, bet tai pat laikā ikviens, kurš līdzdarbojās, var droši apgalvot, ka nav skaistāka pienākuma par piedalīšanos šo svētku veidošanā," akcentēja Melbārde.

Kučinskis un Melbārde svētku organizatoriem pasniedza Ministru prezidenta Pateicības rakstus. 

Dziesmu un deju svētki norisinājās no 30. jūnija līdz 8. jūlijam, un tajos šogad piedalījās vairāk nekā 42 tūkstoši dalībnieku no visas Latvijas, kā arī ārvalstīm.Tiek lēsts, ka kopumā svētku pasākumus visas nedēļas garumā apmeklējuši vairāk nekā pusmiljons cilvēku, savukārt Latvijas Televīzijas tiešraides vērojuši cilvēki 23 pasaules valstīs. Šogad svētki norisinājās Latvijas valsts simtgades zīmē.

Top komentāri

Muzikāli šitas pļāpa
M
neko novērtēt nevar. Silabriedim, manuprāt, jāizsaka publiskais "fē" par repertuāra piestūķēšanu ar sliktiem skaņdarbiem, kuri riebīgi kontrastēja ar klasiku (Maskata haltūra, Tigula monotonais un vienveidīgais gabals, Karlsona formāli profesionālās dziesmas, Prauliņa sacepumi - tikai viens no 3 bija ciešams, kāpēc bija jāliek Brauns ar Petera vārdiem - tīrā estrādes dziesma, Paula novecojušais latviešu padomju patētiskais un primitīvais šlāgeris un kas tur vēl...) Un kur nu vēl Vējoņa izgāšanās!
Buks
B
Kučinskim taisnība! Tik skaistas Valsts Prezidenta uzrunas 3 eksemplāros- gājiena, deju un dziesmu koncertā nav bijis nekad. Lai tā partija /Vējonis, Brigmanis, Kučinskis/ rullē forever!
latvietis
l
Kučinski ! Laiks ir izsludināt iepirkumu tiem invalīdu skūteriem ! Un vērts paskatīties ko Ķīna piedāvā invalīdiem ! Tur ir invalīdiem gan skūteri gan motoroleri ,gan ar četriem riteņiem gan ar trijiem ! Ar pilnu aprīkojumu ! NEGULI !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē