Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kučinskis: Transporta nozarē Latvijai jāspēj piesaistīt jauni tirgi

Transporta un loģistikas nozarē Latvijai ir jāspēj ieinteresēt un piesaistīt jaunus tirgus, kas būtu gatavi izmantot Latvijas priekšrocības, teikts Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vēstulē konferences Globālās transporta kustības izaicinājumi dalībniekiem, kas tika nolasīta konferences atklāšanā.

"Transporta un loģistikas nozarei ir būtiska nozīme ikvienas valsts attīstībā. Latvijas ostām, dzelzceļam un lidostām ir būtiskas priekšrocības, bet mēs vairs nedēvējam valsti par tiltu starp Rietumiem un Austrumiem. Latvijai ir jāspēj ieinteresēt un piesaistīt jaunus tirgus, kas būtu gatavi izmantot Latvijas priekšrocības," teikts Kučinska vēstulē.

Ministru prezidenta uzrunas vēstulē uzsvērts, ka Latvijai ir visi nepieciešamie priekšnosacījumi, lai veiksmīgi pelnītu gan nozare, gan valsts kopumā. "Tikai jāspēj izstrādāt starptautiskajiem partneriem pievilcīgu un Latvijai izdevīgu piedāvājumu," teikts vēstulē.

Savukārt satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) konferences atklāšanā uzsvēra, ka šā gada astoņos mēnešos "Latvijas dzelzceļa" pārvadāto kravu apmēri auguši par 6,5%, sasniedzot 32,34 miljonus tonnu.

"Tas parāda, ka ir iespējams atrast jaunus tirgus, lai nodrošinātu risku diversifikāciju un jaunas kravas," uzsvēra Augulis.

Šogad konferencē īpaša uzmanība tiks veltīta Āzijas un Ziemeļeiropas tranzīta savienojumiem un Latvijai kā vadošajam loģistikas mezglam šajā savienojumā. Pieredzē par šo tēmu dalīsies Zviedrijas Dzelzceļu operatoru asociācijas vadītājs Bjorns Vesterbergs un Ziemeļvalstu transporta un loģistikas partnerības sekretariāta direktors Odgeirs Danielsens.

Savukārt pēdējos gados būtiski pieaugošajā sadarbības pieredzē ar Latvijas transporta un loģistikas nozares pārstāvjiem dalīsies Belintertrans-Transport-Logistics Center ģenerāldirektora pirmais vietnieks Aleksandrs Jančevskis.

Par tehnoloģiskajiem izaicinājumiem tranzīta un transporta nozarē savas prognozes un novērojumus ieskicēs Lielbritānijas organizācijas Tomorrow Today Global līdzdibinātājs, futūrists Dīns van Leuvens, ASV dzelzceļa nozares eksperts, patlaban Tieslietu departamenta Pretmonopola nodaļas ekonomisko pētījumu direktors un viesprofesors Kijevas Ekonomikas augstskolā Rasels Pitmans un Siemens Osakeyhtio pārstāvis Juha Lehtonens.

Jau vēstīts, ka Rīgā šodien notiek ikgadējā VAS Latvijas dzelzceļš rīkotā starptautiskā transporta un loģistikas nozares konference Globālās transporta kustības izaicinājumi.

Top komentāri

Saeimas Iršubūda
S
Par to PPLV valdības pied-iršiem vajadzēja iedomāties pirms Ķīna sāka atjaunot 'zīda' ceļu un pirms Krievija uzlaboja ostu Pēterburgā. Tagad transports samazinās visur pasaulē, un PPLV nav nekāds izņēmums, vienīgi ja te transports samazinās vairāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē