Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Levits: Iekšējās drošības dienestiem turpmākajos gados jāsasniedz NBS līmenis

Latvijas iekšējās drošības dienestiem turpmākajos gados ir jāsasniedz Nacionālo bruņoto spēku (NBS) līmenis, bet arī aizsardzības jomā nākamajai Saeimai būs jāvērtē finansējuma pietiekamība, šodien tradicionālajā uzrunā Saeimas pavasara sesijas pēdējā sēdē sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts drošība nav tikai bruņoto spēku atbildība, tādēļ īpaša uzmanība turpmāk jāpievērš iekšējai drošībai, jo tā ilgu laiku ir bijusi atstāta novārtā, akcentēja Valsts prezidents. 

"Iekšējai drošībai tādēļ turpmākajos gados (..) jābūt prioritātei arī valsts budžetā, jo iekšējās drošības dienestiem turpmākajos gados "jāpievelkas" līdz mūsu Nacionālo bruņoto spēku jau sasniegtajam līmenim," uzsvēra Levits.

Valsts augstākā amatpersona norādīja uz vairākām problēmām - ka valsts robeža vēl nav pietiekoši nostiprināta un ka Iekšlietu ministrijas struktūrām trūkst moderna aprīkojuma un atbilstošas infrastruktūras. "Un ne mazāk svarīgi - profesionāli labi izglītots personāls," pauda Levits.

Aizsardzības jomā Valsts prezidents redz nepieciešamību palielināt NBS skaitlisko sastāvu un attīstīt kaujasspējas. Aizsardzības budžets palielināts līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta, tomēr nākamajai Saeimai būtu vēlreiz jāraugās, vai tas ir pietiekami un vai šis procents būtu vēl jāpalielina, pauda Levits.

Viņš norādīja, ka blakus mūsu NBS nozīmīga ir NATO sabiedroto klātbūtne un arī šajā jomā nepieciešams resursu palielinājums.

"NATO klātbūtnei Latvijā un visā Baltijas reģionā ir jābūt pienācīgi iezīmētai jaunajā NATO aizsardzības koncepcijā, kas tiks pieņemta pēc divām nedēļām Madridē. Latvija samitā kopā ar citām austrumu flanga valstīm stingri pastāvēs uz pietiekamu NATO spēku klātbūtni visās austrumu flanga valstīs," uzsvēra Valsts prezidents.

Kā ziņots, pēc 14.Saeimas vēlēšanām, izvēloties nākamo Ministru prezidenta kandidātu, Levits ir apņēmies rūpīgi vērtēt, vai pretendents piedāvās "konkrētu, saprātīgu rīcībpolitiku", lai Latviju padarītu drošāku un krīzēs izturīgāku, šodien uzrunā Saeimā sacīja Valsts prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē